Kecantikan dan Kesihatan by dr.huda

image_gallery

Assalamualaikum…

Hai semua..entry kali ni Nurul nak share berkaitan kecantikan dan kesihatan dalam premium beautiful korset. Premium beautiful korset sememangnya dicipta untuk  (30%) kecantikan & (70%) kesihatan..fungsinya 2 IN 1. Sebab tu premium beautiful korset turut mempunyai nama lain iaitu  SET KECANTIKAN, SET BERSALIN dan SET KESIHATAN..

..

SET KECANTIKAN

..

Nurul yakin semua orang nak cantik. Tapi sejauh mana rakan-rakan wanita Nurul kat luar sana menghargai kecantikan yang ada pada diri sendiri. Antara sedar dan tak sedar, Nurul yakin ramai kaum wanita tak sedar pun yang diorang tak jaga kecantikan diri. Cuba ingat balik masa zaman anak dara dulu..masa zaman tak kahwin lagi ataupun zaman sebelum melahirkan anak..bagaimana rupa bentuk badan ketika itu?

Macam mana pula keadaan you all sekarang setelah beranak anak ke-2, 3, 4 @ 5? You all sendiri boleh jawab kan…Kalau tak senaman, tak jaga makan, alamatnya memang badan kita akan naik, menggeleber dan buncit. Memang penyakit kaum wanita…Kita mesti dan wajib hargai diri. Kita bercantik pun bukan untuk sesiapa tetapi untuk diri sendiri dan of course la untuk suami yang tersayang. Nak suami sayang jadi kita mesti jadi wanita yang menjaga kecantikan untuk dia.

Ok, kalau you all semua nak cantik…you all boleh cuba premium beautiful korset. Kenapa agaknya premium beautiful korset ni boleh cantikkan you all? Jawapannya sebab premium beautiful korset mampu menguruskan badan wanita-wanita yang menghadapi masalah berat badan.

Selain itu, premium beautiful korset juga boleh merampingkan badan, membentuk perut agar tidak buncit, membentuk tulang pinggul supaya lebih cantik. menganjalkan kembali payudara serta memontokkan punggung..Sebab fungsi-fungsi inilah maka premium beautiful di cop sebagai Set Kurus.

You all tak perlu senaman, tak perlu diet, tak perlu pil pun untuk kurus dan cantik. Cuma sarungkan premium beautiful korset. InsyaAllah high recommended boleh cantikkan balik badan you all semua.

SET KESIHATAN

208207

Wanita dan masalah kewanitaan memang tak dapat dipisahkan. Nurul sendiri wanita jadi Nurul sendiri tahu keadaan wanita ni macam mana. Ada wanita yang memang tiap-tiap bulan time nak period memang akan sakit. Keadaan ini dipanggil period pain. Ada kawan Nurul sampai berguling-guling atas lantai sebab tak tahan sakit period pain ni. Nurul sendiri tengok adik ipar sampai tak boleh berjalan sebab tak tahan menanggung sakit. Keadaan-keadaan macam ni lah perlu diatasi segera.

Bercakap tentang masalah kewanitaan ni, premium beautiful memang direkacipta untuk mengatasi masalah kesihatan wanita-wanita di luar sana. Antara fungsi kesihatan premium beautiful korset ialah ia dapat melancarkan darah, mencegah penyakit kanser, menghilangkan migraine, sakit tulang belakang serta pain period. Banyak kan masalah yang premium beautiful boleh selesaikan..memang powerful korset di Malaysia. Nurul suka panggil premium beautiful korset ni Powerful Corset in the World.

SET BERSALIN

pb

Premium beautiful korset ni memang sangat sesuai untuk wanita-wanita baru lepas bersalin. Sebabnya fungsinya memang totally untuk mengembalikan keadaan kesihatan wanita-wanita yang baru lepas bersalin. Jom Nurul listkan satu persatu kenapa Premium Beautiful korset ini sesuai dipakai ketika berpantang ;

  1. Dapat mengeluarkan angin dari dalam badan
  2. Berfungsi mengecutkan serta memperkemaskan semula rahim yang mengembang semasa mengandung
  3. Menarik serta merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses bersalin berlaku
  4. Menyegarkan kembali badan yang lesu dan letih akibat daripada proses semasa melahirkan anak
  5. Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul-ketul dengan lebih lancar
  6. Dapat menggantikan proses tanggas kerana mampu mengeluarkan segala sisa kotoran dan sisa bisa dari rahim
  7. Menyokong rahim wanita daripada jatuh
  8. Menyihatkan semula rahim untuk menyediakan rahim untuk proses persenyawaan semula di kemudian hari
  9. Menghilangkan strechmark yang berlaku semasa mengandung
  10. Menghangatkan badan, dan ini dapat menggantikan proses berpilis, bertapei dan sebagainya
  11. Mengatasi masalah sembelit kepada para ibu yang baru lepas bersalin
  12. Merawat luka-luka dalam rahim ataupun luar rahim
  13. Membentuk semula postur badan, tulang pinggul dan payudara agar lebih cantik

 

 

 

10968474_10152548129617714_5791022307918645450_n

 

Nurul nak ajak semua rakan-rakan wanita Nurul kat luar sana, rasai sendiri nikmat perubahan diri dengan premium beautiful korset. Banyak manfaatnya untuk membaiki keadaan kesihatan dan kecantikan kita..

Untuk yang berminat boleh hubungi Nurul, whatsapp / sms / call..

IMG_20151120_112725LPO

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *