CARA KURUSKAN BADAN by Dr.Huda

Bagaimana Proses Pengurusan Badan Terjadi????

RAHSIANYA…IKUT FORMULA NI!!!

KURUS = Buang toksin dalam badan + tingkat metabolisme + bakar kalori

 

 

 

mengecilkan-perut-buncit-tanpa-menurunkan-berat-badan

 

 

Untuk kuruskan badan..semua proses ini perlu berlaku pada tubuh badan.

Pertama sekali : Kita perlu buang toksin dalam badan.

Toksin adalah punca utama kenapa lemak dalam badan tidak dapat dibakar oleh tubuh. Toksin ini adalah racun yang terdapat pada tubuh badan dan usus perut. Apabila racun ada dalam tubuh, maka kadar metabolisme akan rendah..Macam mana nak buang toksin?

Ada pelbagai cara untuk buang toksin dalam tubuh..

  • Menerusi peluh : Peluh yang keluar daripada tubuh akan keluar bersama-sama dengan toksin. Oleh demikian seseorang perlu berpeluh untuk mengeluarkan toksin. Proses berpeluh hanya terjadi sekiranya seseorang aktif dalam aktiviti harian mereka..samada menerusi berlari, senaman, membuat kerja-kerja rumah, membuat aktiviti luar dan sebagainya

 

  • Menerusi makan ubat : Cara ini kurang digalakkan..sampai bila kita perlu bergantung kepada ubat untuk membuang toksin..pengambilan ubat secara berterusan akan menyebabkan kesan lain kepada tubuh badan

 

  • Menerusi pemakaian premium beautiful : Mengandungi Far Infra-Red Ray (FIR) pada korset tersebut. FIR akan menyingkirkan toksin secara semulajadi..maka tubuh badan akan bebas toksin..maka ini boleh membantu kadar metabolisme tubuh naik.

 

 

punca2-toksin-images

 

 

 

Kedua : Kadar metabolisme tubuh perlu tinggi

Kadar metabolisme yang rendah menyebabkan makanan yang dimakan tidak mampu dibakar..maka makanan tersebut akan bertukar menjadi lemak. Akibatnya lemak-lemak akan makin lama makin terkumpul pada tubuh badan.

Proses pengumpulan lemak dalam badan akan menyebabkan kegemukan kepada tubuh badan. Sebab itu, kadar metabolisme dalam tubuh perlu tinggi supaya tubuh badan tidak akan dipenuhi oleh lemak-lemak. Bagaimana menjadikan metabolisme tinggi??? Maka toksin perlu dibuang daripada tubuh badan..

tips-senaman

senaman boleh tingkatkan metabolisme badan

Ketiga : Makanan yang dimakan setiap hari perlu dibakar dan ditukarkan kepada bentuk tenaga bukannya lemak.

Jika kadar metabolisme rendah.. makanan yang dimakan tidak dapat dibakar. Sebaliknya makanan tersebut akan ditukar kepada bentuk lemak. Bayangkan jika sepanjang bertahun-tahun tubuh badan kita makan makanan, namun makanan tersebut bertukar menjadi lemak..apa akan terjadi kepada tubuh badan? Penuh dengan lemak bukan?

Lemak tersebut akan terkumpul saban hari setiap hari..menyebabkan tubuh badan akan semakin membesar dan terus membesar. Akhirnya akan berlaku obesiti kepada tubuh badan. Maka perkara ini perlu dielakkan. Makanan yang dimakan oleh kita tidak boleh membentuk lemak. Ia perlu dibakar..caranya kadar metabolisme perlu tinggi dan terus tinggi untuk membakar makanan tersebut menjadi tenaga.

th (4)

Sekiranya toksin dibuang, maka kadar metabolisme tubuh akan tinggi. Apabila tinggi maka lemak akan dibakar daripada tubuh. Juga makanan yang dimakan akan dibakar menjadi tenaga. Apabila tiada lemak terkumpul, maka tubuh badan akan kurus dan tiada lagi kegemukan.

So apa jadi pun you all kena cari jalan bagaimana nak buang toksin dalam badan. Itu adalah rahsia untuk kurus. Apabila badan kurus, badan tidak akan terdedah kepada penyakit yang merbahaya..

  • pernah dengar kan tiba-tiba seseorang yang obesiti diserang sakit jantung..
  • pernah dengar kan orang yang obesiti pasti mudah sangat terkena kencing manis…
  • pernah dengar kan, orang yang obesiti akan terdedah kepada kanser usus dan sebagainya…
  • pernah kan dengar orang yang obesiti mengalami masalah pernafasan…

 

 

Hampir semua nya berlaku keatas orang yang obes..so apa tunggu lagi…usaha cepat untuk kuruskan badan..buang toksin dalam tubuh badan, lepas tu tingkatkan metabolisme badan…InsyaAllah akan kurus..

Nurul syorkan pakailah premium beautiful korset kerana ia berfungsi menyembuhkan penyakit obesiti ini daripada akar umbi. Premium beautiful akan membuang toksin dalam badan dan seterusnya meningkatkan kadar metabolisme tubuh..maka secara semulajadi tubuh badan akan kurus dan bebas lemak pada badan.

12195832_1207025805991147_2519910097249251777_n

Ni testimoni wanita yang berjaya kurus dengan premium beautiful ; Alhamdulillah…

kak ana before and after

berjaya kurus lepas pakai Premium beautiful

2015-04-21-13.05.52

turun 20KG lepas pakai premium beautiful

Untuk tahu lebih lanjut tentang premium beautiful @ ingin menempah premium beautiful,

hubungi Nurul ; 013-2769785 (whatsapp/ sms / call)..

InsyaAllah Nurul boleh bantu supaya you all dapat beli premium beautiful ni..

IMG_20151120_112725

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *