Penjagaan Premium Beautiful Korset by Dr.Huda

923131_624942457518140_956939927_n

Terdapat beberapa aspek perlu diketahui dalam penjagaan premium beautiful. Tanpa penjagaan yang betul..FIR pada korset boleh terjejas dan hilang. Akibatnya kita bukannya memakai premium beautiful yang SUPERBRAND tu tapi actually kita just pakai korset biasa..rugi kan..beli dah beribu lepas tu keistimewaannya dia hilang disebabkan kita tak tahu cara penjagaan yang betul tentang korset ni. Terdapat beberapa panduan perlu diketahui seperti panduan membasuh, menjemur dan perkara-perkara yang TIDAK BOLEH dilakukan..

1) Panduan Membasuh

  1. Pilih pencuci yang disyorkan ; lembut, tidak beralkali tinggi..ataupun boleh gunakan pencuci khas untuk cucian premium beautiful ni iaitu Premium Beautiful Natural Wash – kalau x ada sabun Premium Beautiful Natural Wash ni, Nurul pakai sabun mandi baby Nurul..sabun baby lembut dan tidak beralkali tinggi.
  2. Setelah pencuci larut dalam air, baru masukkan premium beautiful

 

  • Lepas tu baru boleh rendam
  1. Kemudian cuci menggunakan tangan. Jangan guna mesin basuh
  2. Suhu air mestilah tidak lebih daripada 40 darjah C
  3. Selepas rendam sekejap..dah boleh bilaskan

 

  • Bilas dengan air bersih sekurang-kurangnya 3 kali basuhan
  • Jangan perah dengan tangan
  1. Bersihkan secara lembut bahagian yang kotor dengan menggunakan tangan
  2. Bilas lagi dengan air
  3. Kemudian dalam aspek perahan..jangan perah seperti memerah baju biasa..memadai dengan menekapkan tuala supaya air dapat dikeringkan daripada premium beautiful

 

 

 

2) Panduan Menjemur

  1. Kemudian letak premium beautiful di bawah kipas dan tempat berangin..
  2. Jangan sesekali menjemur di bawah panas suhu matahari…nanti habislah FIR dia hilang..FIR ni cepat terjejas bawah suhu yang tinggi sebab tu tak boleh dijemur bawah cahaya matahari..tak boleh seterika dan tak boleh dibasuh guna mesin basuh..mesin basuh ada heat dia..panas bila mesin basuh memusing dalam mesin tu…
  • Biar kering bawah tempat berangin dan jangan seterika ye..
  1. Siap…kebiasaan premium beautiful akan kering dalam masa 6 jam di bawah kipas.

2) Perkara yang tidak boleh dilakukan dan dilarang

  1. Tidak boleh sama sekali menggunakan pencuci beralkali tinggi
  2. Jangan sesekali menggunakan pemutih klorin
  3. Jangan guna peluntur yang mengandungi klorida
  4. Jangan membasuh dengan mesin basuh
  5. Jangan bilas premium beautiful dengan kuat
  6. Jangan perah premium beautiful dengan tangan
  7. Jangan jemur bawah cahaya matahari
  8. Jangan diseterika

Kenapa tidak boleh menjemur di bawah cahaya matahari? Tidak boleh dibasuh dalam mesin basuh? Dan tidak boleh seterika?

Sebabnya untuk elakkan FIR (Far Infra-Ray Red) pada premium beautiful hilang. Nanti habislah keistimewaan utama premium beautiful ni..Selain itu untuk mengelakkan kualiti kain terjejas dan hilang warna akibat dijemur bawah cahaya matahari terik

Kenapa tidak boleh dibilas seperti baju-baju lain?

Kerana untuk menjaga fabric kain akwatek dan akwadyne pada korset premium beautiful. Selain itu untuk menjaga premium beautiful supaya berada pada keadaan asal.

Premium-Beautiful-Natural-Wash

premium beautiful wash

Kenapa disyorkan premium beautiful wash untuk tujuan cucian?

Kerana bahan serta kandungannya adalah daripada sebatian ekstrak tumbuhan semulajadi yang terpilih serta kaya dengan vitamin. Selain itu, ia lembut serta selamat untuk digunakan. Ia juga tidak meninggalkan kesan pada pakaian serta mesra alam semulajadi.

Premium beautiful wash juga sesuai untuk cucian pakaian-pakaian eksklusif seperti kot, pakaian-pakaian yang dihasil kan daripada fabric mewah, gaun mewah dan sebagainya.

Bau premium beautiful wash juga adalah daripada bau haruman bunga-bunga kerana terhasil daripada ekstrak tumbuhan semulajadi.

Nak tahu lebih lanjut? Boleh contact Nurul ye…whatsapp / call / sms  pun boleh :

IMG_20151120_112725

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *