Korset Terbaik

Assalamualaikum..

 

 

Hai semua..Entry kali ni Nurul nak share pasal korset terbaik di Malaysia.. Nurul mentionkan ini adalah korset terbaik sbb ia berdasarkan pengalaman Nurul sendiri yg pakai..

 

Korset menurut DBP ialah pakaian dalam yang membentuk pinggang dan punggung wanita yang memakainya.. sebenarnya korset ni dah lama wujud.. sejak zaman bangsawan Inggeris lagi.. pemakaian korset oleh diorang ni merupakan suatu pekara yang wajib sbg lambang kecantikan diorang.

 

 

 

th

Set Korset Premium Beautiful

Diorang ni begitu menjaga kecantikan bentuk badan diorang.. Begitu juga zaman nenek moyang kita dahulu.. nenek moyang kita turut memakai korset untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing dan perut yang slim tanpa buncit.

 

 

Contoh yang boleh kita tengok primadona negara iaitu Saloma. Beliau sangat slim dan mempunyai pinggang yang sangat ramping.. Owesome kan..

 

 

 

saloma

Pemakaian korset juga actually mengawal diri daripada makan terlalu banyak. Ini juga sebagai satu langkah untuk mengawal berat badan. Sehingga kini korset still menjadi pilihan sesetengah wanita untuk kuruskan badan.

 

Nurul sendiri memilih korset untuk tujuan kurus. Actually berat Nurul naik lepas melahirkan anak ke-2.. Perut Nurul juga naik agak buncit. Thats why Nurul memang cari alternatif untuk kuruskan badan.

 

Nurul ni sememangnya selalu juga suka beli korset. Sebelum beli premium beautiful korset.. Nurul dah ada 3 korset lain. Tapi semuanya Nurul tak istiqamah pakai. Ada yang tak selesa. Ada yang terlebih saiz.. ada yang terasa sakit bila pakai. Last2 masuk almari je.. simpan dan tak pakai. Rugi sangat. Beli beratus ratus tapi x pakai.

 

Sebab tu bila Nurul nak beli korset lagi.. husband Nurul tak bagi. Dia cakap rugi je beli.. last last masuk almari.. simpan dan tak pakai. Memang la Nurul tak pakai.. sebabnya macam macam masalah dengan korset korset tu..

 

 

 

 

FB_IMG_1443261038364

Nurul tekad nak beli juga premium beautiful korset. Nurul janji dengan husband yang Nurul akan pakai setiap hari.. Last2 husbnd yang rekemen suruh pakai premium beautifuk korset.

 

Dia buat research sikit pasal korset2 then dia suggest Nurul beli PB ni. Alhamdulillah bila pakai premium beautiful korset ni memang Nurul istiqamah pakai.

 

Lain rasanya pakai korset ni berbanding korset-korset sebelum ni.. memang ikut saiz badan betul. Sebabnya sebelum beli hari tu memang ejen suruh measure dulu..

 

Ada 4 bahagian badan yang nak kena measure.. bahagian dada.. bawah dada.. pinggang dan juga punggung. So bila ukur macam ni memang confirmlah saiz premium beautiful korset tu ngam ngam dengan badan kita.

 

Satu lagi..disebabkan saiz yang diberi tu memang saiz Nurul.. so memang sedap la pakai.. selesa.. material dia pun sedap dipakai. Tak melecet pun. Ada sesetengah korset tu bila kita pakai.. melecet kulit. Sebab nya peluh kita bereaksi dengan kain korset.. sebab tu jadi melecet.

 

Tapi bila Nurul pakai korset ni memang tak pernah melecet. Tak bau peluh pulak tu.. Memang dah diberitahu sebelum ni.. material dia memang  jenis serap peluh.. Thats why dia x berbau walau pakai sepanjang hari dan kulit pun tak melecet.

 

 

 

 

iklan 1

 

Disebabkan material dia jenis serap peluh dan tak berbau.. so tak perlu basuh tiap hari. Nurul sendiri basuh tiga hari sekali sebab memang tak berbau.. cumanya Nurul suka anginkan bawah kipas setiap malam supaya peluh2 tu kering.

 

Nurul cuma pakai korset premium beautiful ni siang je.. start pegi keja sampai balik keja. Malam pula Nurul jemur bawah kipas angin. Pakai korset ni cukup je 8 jam shari paling minimum. Nurul pun suka macam tu. Malam memang Nurul tak pakai korset. Sebab nak jemur bawah kipas angin =)

 

 

 

Tapi memang puas hati pakai korset ni. Sebabnya memang selesa.
Material dia puas hati. Dan yang bestnya Nurul dah lost 7 kg lepas pakai premium
beautiful korset ni. Dari 59 kg sekarang dah maintance 52 kg…
Alhamdulillah sanngat2.. berkesan dan puas hati.

 

 

Rahsia utama kenapa pb blh hilangkan berat badan adalah disebabkan oleh teknologi far infra red yang dijahit pada benang pb. So kalau ssiapa pakai pb, memang lemak2 akan dibakar walaupun sseorg tu tak senaman dan tak diet.

 

 

Sebab tu Nurul cakap premium beautiful ni adalah korset terbaik.. selesa dan berkesan untuk kurus serta untuk reshape body.. pinggang dah ramping..perut pun dah flat.. Tengok rakan-rakan kita yang dah slim lepas pakai korset PB ni..

 

 

 

2015-04-21-13.05.52

Turun 20KG

20

Beza betul kannn…

blogger-image--2046682440

Cantik kan??

Alhamdulillah..PB is the best.. memang membantu wanita-wanita untuk kuruskan badan.. Memang pilihan terbaik untuk semua wanita2 yang memang tengah cari korset.

 

 

 

Kalau ada sesiapa nak tanya lanjut psl pb or nak tempah pb… boleh contact Nurul ye by whatsapp / sms / call…

 

013-2769785

 

~Free consultation dan free fitting~

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *