Cara Mudah Nak Kurus

Kurus+vs+gemuk.gif
..
Assalamualaikum wbt.
Entry kali ni Nurul nak share kenapa kita PERLU kurus..
..
Cuba kita tanya balik diri kita, kenapa perlu kurus?? Satu keperluan @ satu kemahuan?? Selalu Nurul dengar rintihan kawan-kawan pasal badan dah naik lepas lahir anak.. Lepas tu diorang mula nak diet sebab tak tahan berat badan makin naik.
..
Kalau difikirkan balik.. Kenapa kita para wanita ni selalu merintih bila berat naik? Kenapa tak biar je.. Dah nak naik, nak buat macam mana kan.. So biar je lah..
..
Actually jangan macam tu. Kurus adalah keperluan bukan kemahuan. Jadi, bila ia keperluan, kita kena buat lah. Kena usaha bagi kurus balik bila badan dah naik berat tu, lemak2 pun dah menggeleber..
..
So persoalannya kenapa perlu kurus?? The reason is..
..
  • Gemuk sebenarnya mengundang penyakit. Bila badan dah penuh dengan lemak, macam macam penyakit nak singgah. Mulalah kolestrol naik. Sakit jantung. Diabetes. Sakit gout. Sakit pinggang. Sakit lutut. Dan macam macam lagi sebenarnya.. So nak ke dapat penyakit especially diabetes?? Menakutkan kan?? Banyak kan dengar orang kena kencing manis ni kena potong kaki, potong jari etc.. Jadi kena tepuk dada tanya selera. Tapi bukan kata kurus tak ada penyakit.. Tak.. Tapi risiko dapat penyakit tiga serangkai ni ialah orang yang obes.
..
  • Masalah kedua ialah masalah penampilan. Betul tak saiz baju untuk orang yang obes ni susah nak cari. Paling kurang nak kena cari saiz XL or XXL. Kalau tengok orang kurus, jeles kan.. Diorang boleh beli macam-macam jenis baju dengan pelbagai fashion kan.. Kenapa?? Sebab diorang saiz dengan baju2 yang ada di pasaran. Jadi kalau nak merasa perasaan dapat beli pelbagai jenis baju dan boleh muat baju saiz M.. You all kena cari jalan untuk kurus..
..
Nurul nak cerita experience Nurul berjaya lost weight..
..
2015.. Nurul bersalin anak kedua. My weight before mengandung ialah 50kg. Tapi lepas lahir anak..berat Nurul menjangkau 60kg. Jauh kan beza.. 10kg naik. At the same time.. Perut Nurul makin buncit.. Ye lah dah lahirkan anak kedua..
..
So apa yang Nurul buat ialah cari korset sebab Nurul tahu korset boleh kempiskan perut dan boleh kawal Nurul dalam bab makan. Ye lah bila pakai korset.. Kita tak boleh makan banyak sebab kita cepat rasa kenyang.
..
FB_IMG_1443261038364
..
Korset yang Nurul pakai ni bukan sebarang korset. Tetapi korset ni ada far infra red ray. Far infra red ray ni functionnya untuk burn dan cairkan lemak. Itu yang Nurul suka.. So walaupun Nurul tak senaman, tak diet.. Tapi lemak badan burn dan cair..
..
Hasilnya Nurul lost 8 kg dalam masa 3 bulan. Nurul ingat lagi Nurul beli PB ni bulan September 2015. Masa tu berat memang 60 kg. Perut buncit je tengok. Selepas 3 bulan, November 2015.. timbang berat tengok tengok dah 52 kg..
..
Satu lagi yang bestnya.. hilang perut buncit tu.. Perut Nurul ni makin membuncit sebab lahir kan anak dah dua kali kan.. Dah cuba sit up.. Tahan la seminggu. Lepas tu tak buat dah.. Nurul tak sempat.. Nak keja lagi.. Nak jaga anak lagi.. Tak sempat. At least bila pakai PB ni.. boleh la PB bantu Nurul hilangkan buncit..
..
blogger-image--624149753 (1)
..
Alhamdulillah.. seronok sangat sangat. Bukan senang nak turun berat walau 1 kilo. Kalau senaman betul2 dan diet selama sebulan.. diet yang betul maksud Nurul, baru boleh lost weight. Tapi kalau macam Nurul ni yang malas exercise.. malas nak diet.. memang susahla nak turun berat..
..
Apa pun Nurul dah berjaya lost weight dengan cara sarungkan PB je.. Alhamdulillah.. Syukur sangat. At least dapat shape body yang cantik untuk husbnd kan..
..
Ni kawan kawan kita yang dah berjaya kurus dengan cara sarung PB je..
..
20
.
blogger-image--2046682440
.
IMG_3552
..
So kalau sesiapa nak pakai juga PB dan nak lost weight.. boleh la contact Nurul ye.. by whatsapp / call / sms di nombor 013-2769785..
..
~ Bertindaklah untuk cantik.. Bak kata pepatah, kita sanggup beli sofa..perabot mahal mahal untuk cantikkan rumah..why not cantikkan body you all sendiri kan~ ALL THE BEST
..

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *