Atasi Masalah Susah Hamil

pregnant_2176694b

 

Assalamualaikum wbt.

 

Kali ni saya nak share sedikit info berkaitan masalah susah nak pregnant.

 

Saya ada ramai kawan2 yang menghadapi masalah susah nak pregnant. Ada yang berkahwin sehingga 5 tahun, 10 tahun dan ada yang sampai 20 tahun tapi tak pregnant2 jugak. Ada juga saya jumpa beberapa orang kawan, lepas kahwin je terus pregnant. Orang cakap, bunting pelamin.

 

So, nampak kan. Ada orang susah pregnant, Ada orang mudah pregnant. Pregnant ni sangat penting bagi setiap wanita. Sebab kita perlu faham bahawa lelaki pasti, pasti dan pasti nya nak kan zuriat. Kalau seseorang wanita tu tak mampu lahirkan zuriat untuknya, ini lah faktornya suami nak kahwin lain. Memang banyak kes yang terjadi.

 

Pregnant @ mengandung ni adalah suatu anugerah palinggg berharga bagi setiap wanita. Ia lambang bahawa wanita tersebut subur dan mampu menyambung kesinambungan keturunan si suami.

 

Ok, berbalik kepada masalah tadi, kenapa ada sesetengah wanita susah nak pregnant? Act memang ada banyak faktor kenapa wanita susah pregnant. Selain daripada faktor rezeki serta keizinan daripada Allah, antara yang boleh saya share ialah faktor keturunan dan faktor pemakanan.

 

Ada wanita yang keturunannya memang dari jenis yang susah nak dapatkan anak. Ibu, nenek, mak2 sedara, dan adik beradik spt kakak, susah mengandung. Jadi ini adalah disebabkan oleh keturunan.

 

Bagi faktor pemakanan pula, you all kena faham ada makanan yang memberi kesan kpd kesuburan rahim. Contoh makanan penyebab kepada masalah kesuburan you all ialah junk food terutama jeruk, buah2 yg masam dan makanan segera.

 

 

Selain itu buah jambu dan mee kuning juga menyebabkan masalah ketidaksuburan rahim. Apa yang boleh saya katakan, makan lah makanan berkhasiat dan makanan sunnah Rasulullah saw untuk mengelakkan masalah ketidaksuburan rahim disebabkan faktor makanan.

 

Apa yang boleh dilakukan oleh para  wanita yang menghadapi masalah sedemikian ialah cari alternatif untuk suburkan rahim semula. Apa yang boleh saya syorkan ialah sesuatu yang sememangnya memberi kesan positif dan berkesan kepada mereka2 yang telah mencuba.
long girdle 2

 

 

Long girdle premium beautiful. Ia adalah salah satu pieces daripada full set premium beautiful (PB). Kenapa saya syorkan long girdle (seluar) ni?

 

Sebab utamanya ialah seluar ini mempunyai far infra red ray yang bertujuan untuk menyuburkan rahim. Far infra red ray (FIR) ni dijahit pada benang long girdle di mana teknologi fir ini datangnya daripada Korea.

 

 

Pernah tak dengar sebelum ni ada sebuah kerusi urut yang mempunyai fir, digunakan untuk menguruskan badan, serta untuk manfaat kesihatan.

 

Teknologi ini juga datangnya daripada Korea. So teknologi ini dimasukkan pada produk premium beautiful bertujuan untuk kesihatan. Antara manfaat fir ni ialah melancarkan darah, membuang toksin, membakar lemak (boleh kuruskan badan), menyuburkan rahim, menghilangkan migraine, mengelakkan pertumbuhan sel kanser, melancarkan pembuangan darah nifas dan haid, mengurangkan keputihan dan mengecutkan cyst.

 

So manfaat fir ni sangat banyak pada badan manusia sebenarnya. That’s why premium beautiful ni istimewa. Ada fir pada benang korset ni. Bagi yang ada masalah kesuburan, memang elok pakai long girdle.

 

Banyak sudah wanita2 Malaysia menggunakan PB ni sebagai alternatif untuk mengandung. Alhamdulillah. Memang terbukti PB mampu bantu rahim untuk subur. Ini testimoni2 bagi mereka yang dah mencuba dan berjaya pregnant selepas beberapa bulan memakai PB.

 

Testimonial-Premium-Beautiful-Conceive-1

 

 

Testimonial-Premium-Beautiful-Kak-Noor-Hidayah-2

 

 

Harganya dalam lingkungan plus minus RM900. Saya share terus harga long girdle ni sebab saya tahu ramai yang akan kata mahal. Memang saya akui ia mahal. Tapi kita tak boleh compare long girdle ni dengan seluar biasa. Tapi compare dengan fungsi yang bersamaan dengannya.

 

Kerusi urut berteknologi FIR pun RM10000, nak kuruskan badan di Slim World pun perlu 3 hingga 4 sesi di mana setiap sesi berharga dalam RM1000. Kalau 4 sesi means dah RM4000.

 

Cuba compare balik dengan nikmat anak. Nilai nak dapatkan anak bukan boleh diukur dengan wang. Ada orang sanggup berhabis duit beribu2 sebab nak dapatkan anak. Once dapat, memang terasa bersyukur sangat. Allah sendiri suruh kita berusaha. Kalau ada alternatif untuk suburkan rahim, why not kalau kita buat kan.

 

Wang bukan segala2nya. Tapi zuriat adalah segala2nya. Itulah pandangan saya. Tapi ia juga bergantung kepada kemampuan seseorang. Kalau mampu apa salahnya mencuba.

 

Kalau nak tahu lanjut or nak order long girdle ni, blh la contact saya, Nurul by
whatsaap / sms / call di no
013-2769785.

 

Hargai diri untuk kebahgiaan bersama keluarga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *