Kanak2 Tersepit Eskalator Hingga Putus Kaki

 

IMG-20160209-WA0019

 

 
 
 
Assalamualaikum wbt
 

 

Kejadian ini berlaku di KL Sentral , Kuala Lumpur di mana kanak2 ini terputus hampir sebahagian tapak kaki akibat tersepit eskalator di antara bahagian panel besi dan tangga kira2 jam 4 petang.
 

 

Kejadian macam ni sebenarnya dah banyak kali terjadi. Dah banyak kali sangat. Perkara yang dah terjadi tu tolong jadikan iktibar. Ibu bapa tolong pantau anak.
 

 

Ingat ye. Rumah kita tiada tangga eskalator. Jadi bila kanak2 berjumpa dengan tangga macam ni di shopping2 mall dan sbgnya, kanak2 act akn sangat teruja.
 

 

Kadang2 saya sendiri pernah nampak kanak2 berlompat2 atas tangga eskalator.. berlari2, seronok2. Kanak2 tak salah. Diorang suka sangat kepada benda yang baru dan jarang diorang main kan.
 

 

So dalam hal ini ibu bapa kena pantau. Memang hati ibu bapa mana tak happy kalau tengok anak happy. Tapi kena beringat eskalator adalah tempat bahaya. Kalau you all perasan, ada tanda2 amaran pada tangga tersebut. Means ibu bapa kena ambil berat tanda amaran macam tu sbb kanak2 tak faham smua2 tu.
 

 

Apa yang saya nak cakapkan, kejadian2 macam ni dah berlaku. Jadi ibu bapa tolong ambil ikhtibar atas pengalaman macam ni. Kesiankan lah anak2. Bila dah putus jari macam ni, Allahuakhbar.. Sayu tengok.. Utamakan keselamatan kanak2 pls.. tq

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *