BAHAYA RADIASI KEPADA MANUSIA

th (3)

 

 

Radiasi boleh dibahagikan kepada dua,Radiasi berion dan radiasi tidak berion. Radiasi berion contohnya  seperti x-ray dan gamma ray. Radiasi  tidak berion pula ialah gelombang radio, haba dan cahaya tampak. Kedua-dua jenis radiasi ini sangat bahaya kepada hidupan dan boleh mengubah persekitaran semula jadi. Radiasi yang berion sebenarnya lebih bahaya daripada radiasi tidak berion. Walaupun sinaran radiasi berion ini lemah, namun ia mampu untuk merosakkan DNA.

 

 

Sebenarnya radiasi ini ada dimana-mana sahaja. Radiasi memang sangat bahaya kepada kesihatan manusia.

 

 

Nurul ada hadir di satu seminar GCI4 baru-baru ini. Salah seorang mentor telah menceritakan tentang bahaya radiasi secara umum.

 

 

Secara ringkasnya, radiasi boleh  didapati daripada alat elekrtonik atau gadget.Yang lebih besar ialah seperti menara telekomunikasi, makmal nuclear dan sebagainya. Dirumah kita sahaja terdapat alat-alat yang boleh sebabkan radiasi seperti microwave, air cond, telefon bimbit, tv dan computer memang membebaskan sinaran radiasi yang berbahaya kepada kita apabila digunakan dalam masa yang panjang. Kenapa?

 

 

Radiasi yang memasuki badan kita tidak akan keluar dalam masa yang lama contohnya  selama setahun. Cuba bayangkan kalau kita terdedah kepada radiasi pada setiap hari, maka bertahun-tahunlah ia berada dalam badan kita. Kalau nak tahu, radiasi ni boleh merosakkan sel otak. Sel otak kalau dah rosak tidak boleh diganti baru tidak seperti sel-sel yang lain. So, mesti ia sangat bahaya kan???

 

 

Pernah tak dengar ada sorang remaja atau dewasa yang meninggal lepas main game playstation selama 3 hari berturut-turut? Kalau ikutkan tak masuk akal main game je boleh mati. Sebenarnya radiasi dah masuk kedalam badan orang tu dan merosak sel-sel otaknya. Akibatnya, dia mati. Takutnyaaa dengar..

 

 

Jadi macamana nak keluarkan radiasi dalam badan kita ni? Antara cara-caranya ialah
  • Bersenam selalu supaya badan berpeluh (sebab radiasi ini seperto toksin dan boleh keluar melalui peluh dan buang air kecil atau besar)
  • Minum air yang banyak supaya memudahkan untuk membuang air kecil
  • Amalkan cara hidup yang sihat untuk memudahkan pengahadaman(buang air besar)
Kalau  nak tahu, sebenarnya radiasi ni boleh sebabkan penyakit yang banyak terutama penyakit emosi. Bila emosi kita tak stabil so kita akan mudah untuk rasa tak gembira, murung, stress  dan sebagainya. Bila macamtu, badan kita akan rasa tak sihat dan berasid. Darah kita akan jadi berketul-ketul dan boleh menyebabkan serangan jantung!!! Oh bahayanya…

 

 

Cik adik dan cik abang semua jangan risau, Bio Velocity Sleep Mate kami ada untuk mengatasi masalah ini. Bila kita menggunakan Bio Velocity Sleep Mate ini radiasi yang terkandung dalam badan kita akan menjadi lebih halus dan boleh mengurangkan kadar radiasi dalam badan. Ini disebabkan oleh, radiasi yang halus akan mudah untuk keluar dari badan kita. Baki-baki yang tidak dapat keluar boleh dikeluarkan melalui kaedah meminum banyak air supaya ia dapar keluar melalui air kencing kita.

 

Bio-Velocity-Sleep-Mate-1

Molekul darah yang besar dan berketul akan dapat dipecahkan  dan perjalanan darah lebih lancar. Kesannya, oksigen dalam badan akan bertambah dan menjadikan metabolism bertambah aktif. Sistem Imun tubuh kita pun akan meningkat.

 

 

Kelebihan Penggunaan Bio Velocity Sleep Mate
  • Kecantikan-Melambatkan proses penuaan (disebabkan oleh penyingkiran toksin)
  • Kesihatan-Melancarkan peredaran darah ( terutama penghidap sakit jantung dan asma)
  • Senaman semulajadi-Alternatif untuk orang yang tidak bersenam
  • Terapi tidur-Untuk orang yang ada masalah tidur(badan akan lebih cergas bila bangun)
Jadi, dapatkan satu set Bio Velocity Mate ini. Ia bukan hanya untuk tidur je. Kalau nak buat bersandar pon boleh je. Boleh letak kat kerusi dan sandarkan badan. Nak jadikan ia selimut pun boleh..
Pastikan kalau guna Bio Velocity Sleep Mate ini kena banyakkan minum air. Harap sangat info yang Nurul kongsikan ini dapat bantu meningkatkan hidup korang.

 

 

Untuk Maklumat lanjut boleh hubungi Nurul menerusi whatsapp / sms / call : 013-276 9785 . Terima Kasih.

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *