CARA PENGGUNAAN DAN PENJAGAAN BIO VELOCITY SLEEP MATE

 

Bio-Velocity-Sleep-Mate-1

 

 

Bagi sesiapa yang ada pelapik tilam Bio Velocity Sleep Mate ini mesti tertanya-tanya macamana nak guna dan jaga Bio Velocity Sleep Mate ni.

 

 

Sebenarnya ia mudah sahaja. Pertama, hanya perlu keluarkan pelapik tilam ni daripada beg. Kedua, hamparkan pada katil. Itu je.. Size pelapik tilam ni adalah queen size, jadi bagi sesiapa yang ada tilam saiz tu elok sangatlah sebab muat-muat. Bagi yang ada tilam size King tak ada masalah, hamparkan je kat tilam tu. Kalau yang ada katil single pulak hanya perlu lipat dua pelapik tilam tu dan hamparkan. Mudah kan J Kalau anda nak tahu, kekuatan tenaga Bio Velocity ini boleh mencapai sehingga jarak 3 kaki.

 

Bio-Velocity-Sleep-Mate-On-Bed

 

 

 

Baiklah, bila dah hamparkan nak buat apa lagi?? Hehe..Pasangkanlah cadar masing-masing. Kalau anda ada anak-anak yang sering kencing malam disarankan untuk letak plastic sebagai perlindungan. Plastik perlindungan tu letakkan di atas pelapik tilam Bio Velocity tu. Kemudian barulah pasang cadar katil. Tak perlu nak risau pelapik tilam tu terkena air kencing sebab dah ada perlindungan atas dia kan..

 

 

Cara Penjagaan Bio Velocity Sleep :
  • Cuci bila perlu
  • Cuci pada tempat yang kotor sahaja
  • Cuci menggunakan bahan organic
  • Jangan cuci guna mesin basuh
  • Kalau tidak kotor jangan cuci

 

Bio-Cleanz-Multi-Purpose-Spray

 

 

Premium-Beautiful-Natural-Wash

 

 

 

Nurul nak cadangkan anda semua untuk guna bahan pencuci yang Premium Beautiful Natural Wash ataupun dengan hanya menyemburkannya dengan Bio Cleanz Multi Purpose Spray. Mudah kan?

 

 

Mesti semua tertanya-tanya kan berapa lama tenaga dalam pelapik tilam ini boleh bertahan? Nurul boleh beritahu yang ketahanan Bio Velocity Sleep Mate ini boleh bertahan mengikut cara penggunaan masing-masing. Mengikut kebiasaan pengguna, mereka menggunakan tiap-tiap hari pelapik tilam ini dan ia boleh bertahan selama 2 tahun tanpa kita perlu untuk recharge.

 

 

Anda jangan ingat bahawa selepas 2 tahun penggunaan Bio Velocity Sleep Mate ini tenaganya akan hilang terus. Sebenarnya tenaganya masih ada Cuma ia sudah berkurang. Jadi macamana nak cas semula? Caranya mudah saja. Anda hanya perlu lakukan :
  • Jemur bawah cahaya matahari dari pukul 8-10 pagi.
  • Jemur selama 2, 3 jam (maksimum)
  • Jangan jemur di bawah matahari petang (tidak bagus untuk badan)
  • Hanya perlu jemur 2 bulan sekali (jika perlu)

 

 

Bagi orang yang duduk di kawasan Bandar yang selalu terdedah dengan radiasi , terpulanglah samada nak tukar Bio Velocity Sleep Mate atau recharge semula.  Ini kerana, tenaga di dalamnya sudah semakin berkurang kerana kesan radiasi yang banyak. Apapun, ia bergantung kepada penggunaan masing-masing.

 

 

Untuk orang yang tinggal di kawasan kampung, radiasi yang ada sangatlah kurang. Maka pelapik tilam Bio Velocity akan tahan lebih daripada 2 tahun. Kesimpulannya, tahap ketahanan Bio Velocity Sleep Mate ini tidak sama pada setiap individu.

 

 

Nurul harap sangat segala persoalan yang ada di minda anda semua telah terjawab. Apa-apa kemusykilan bolehlah hubungi Nurul di talian : 013-2769785.. terima kasih semua.,.

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *