Hilang Masalah Cyst Lepas Pakai Premium Beautiful

Alhamdulillah

 

 

Betul lah bila kita dapat bantu buatkan orang lain happy, kita pun tentu akan  happy tersebut.  Happy sangat bila client ni  bagi tau masalah cyst dia dah tak de.

 

Sebelum ni susah jugak hati dia bila doctor sahkan dia ada cyst dan kalau dah makan ubat pun tak kecut jugak mungkin akan dilakukan pembedahan untuk buang cyst tersebut.

 

Setiap penyakit ada penawar nye.
Dari menanggung sakit dan berhabis ribuan ringgit untuk pembedahan, apa salah nye cuba dulu pemium beautiful. Perasaan tu terdetik di hati client ni bila selalu ternampak testimoni dan info tentang kehebatan premium beautiful di wall Nurul.
“Kalau sebelum ni bukan hanya ada cyst, tapi masalah period tak teratur, sakit belakang dan berat badan berlebihan pun menjadi masalah buat client ni. Alhamdulillah dengan ikhtiar dan doa yang tak putus untuk kekal sihat dan cantik di mata suami akhirnye apa yang di hajat kan di makbulkan Allah.”
 
Ovarian Cysts
Ovarian Cyst adalah nama yang diberikan kepada cyst atau poket yang berisi lendir atau air yang terjadi di dalam atau dipermukaan ovari.
Ia adalah kejadian yang kerap berlaku dan kebanyakkannya wanita tak menyedari yang mereka mengalaminya ia jarang memberikan simtom atau gejala.
Walaubagaimanapun, kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketak-suburan.
Cyst sebenarnya berkait-rapat dengan proses reproduksi wanita. Follicular cysts adalah cyst-cyst yang mengandungi telur dan apabila ia matang, ia akan pecah untuk melepaskan telur untuk persenyawaan. Kadang-kadang, cyst-cyst lain juga boleh tumbuh di dalam ovari dan cyst inilah yang selalu memberi masalah.
Siapakah yang berisiko untuk mendapat cyst ini?
Ovarian cysts sebenarnya agak kerap terjadi. Kebanyakkan wanita mungkin sekurang-kurangnya akan mendapat satu cyst sepanjang hidupnya. Kebanyakkanya adalah cyst biasa dan tak complicated.
Walaubagaimanapun, sekiranya cyst ni terjadi pada wanita berusia 50-70 tahun, ia lebih cenderung kepada kanser dan lebih merbahaya.
Gejala Ovarian Cysts
Ia pada umumnya tak memberikan sebarang gejala. Tetapi sekiranya ia terlalu besar anda mungkin perasan perut sedikit buncit dan terdapat ketul pada bahagian bawah perut. Lain-lain gejala yang jarang-jarang ialah:
  • Sakit perut
  • Rasa perut penuh dan tak selesa
  • Rasa berat pada ari-ari
  • Sukar atau kerap kencing
  • Sakit semasa hubungan seks
  • Muntah dan loya.

Diagnosa
Diagnosa Cyst selalunya dibuat secara tak sengaja, iaitu semasa pemeriksaan pelvis atau pemeriksaan faraj. Ovarian cyst dengan senang dapat di buat dengan mengunakkan mesin ultrasound, disamping itu, ultrasound juga boleh memberikan maklumat tentang saiz, lokasi dan kandungan cyst tersebut.

 

Ovarian Cyst dan masalah ketidak-suburan

 

 

Bagi kebanyakkan wanita, kehadiran cyst tak banyak beri kesan pada keupayaan untuk hamil kerana ia selalunya kecil dan tak kan menganggu proses ovulasi atau persenyawaan.
Tetapi sekiranya anda mengalami endometriosis atau PCOS ia mungkin berkait rapat dengan masalah ketidak-suburan anda.
Rawatan

 

Bergantung kepada jenis cyst tu sendiri.

 

 

Bagi folikular cyst atau corpus luteal cyst, rawatan yang biasa ialah dengan ‘tunggu dan lihat’. Selalunya doktor akan memantau samada ia semakin membesar atau sudah bertukar bentuk.
Bagi mereka yang mengalami masalah yang serius, pembedahan adalah sesuatu yang terbaik. Rawatan hormon juga boleh menolong untuk mengawal cyst ni pada sesetengah wanita.

 

 

Bagi sesiapa yang menghadapi masalah cyst ni.. memang Nurul rekemen sangat you all guna premium beautiful sbg alternatif untuk kesembuhan.
Untuk sebarang pertanyaan atau untuk tempahan premium beautiful korset.. blh hubungi Nurul menerusi whatsapp / sms / call di no 013276 9785. Terima kasih.

 

 

 

 

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *