Cara Pemakaian Korset Premium Beautiful Yang Betul

1609879_808333709182830_1770527355_n
Assalamualaikum..
Kali ni Nurul nak share bagaimana cara memakai premium beautiful korset.
Premium Beautiful actually adalah korset kesihatan dan kecantikan. Keistimewaan premium beautiful ini terletak pada far infra red. Far infra red (fir) actually baik utk kesihatan. Disebabkan fir yang ada pada korset inilah, premium beautiful (pb) mampu hilangkan pelbagai penyakit pada badan seseorang.
Antaranya hilangkan migraine, masalah cyst, kanser, period tak teratur, masalah keputihan dan masalah sakit belakang. Dalam aspek kecantikan, fir mampu membuang lemak2 dalam badan, menghilangkan strechmark dan mencantikkan perut. Dalam aspek pemakaian korset, pb mampu melangsingkan disebabkan bentuk korset tersebut langsing. So kalau you all pakai dalam jangka masa yang lama, pinggang you all memang akan terbentuk seperti bentuk korset tersebut.
Pb ni mahal kan, SUPERBRAND produk. Bukan senang sesuatu produk nak dapat pengiktirafan macam ni. Hanya pb satu2nya korset yang dapat superbrand. Macam roti gardenia juga satu2nya roti yang dapat superbrand kan. Tapi walaupun pb superbrand produk, namun ada cara dalam aspek pemakaiannya yang perlu setiap pengguna tahu.
Nurul nak share ye cara pakai pb yang betul untuk mendapatkan kesan maksima. Jika tidak mengikut cara di bawah, maybe you all tak pernah pun mendapat manfaat pb pada badan you all. Rugi kan. Beli mahal2 tapi tak dapat pun manfaat tu.

 

PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL MELEBIHI 8 JAM (UNTUK FULL SET)
  • Pakai pb lbh dari 8 jam setiap hari. If badan terlalu obes, lagi lama masa you all kna ambik untuk pkai. Ingat ye wajib pakai hari2 melebihi 8 jam. Jika nak cepatkan proses pengecilan/penurunan saiz badan, boleh pakai hingga 20 jam. Minimum 8 jam tu actually untuk full set. Kalau bukan full set, proses pengecilan badan akan lebih lambat.
  • Waist nipper elok dipakai pada waktu malam ketika tidur. So kesan slim dan pengurangan lemak pada perut akan lebih cepat

 

PANTY DAN BRA
  • Jangan pakai panty dan bra ketika memakai pb. Pb ni yang perlu bertindak sebagai pengganti seluar dalam dan bra yang biasa kita pakai hari2.
  • Just pakai pb je direct pada kulit, jgn pakai panty dan bra sebab akan ada halangan untuk pb berada atas skin kita. Actually far infra red pada pb mestilah direct contact pada kulit kita. Kalau ada halangan or pb tak direct contact pada kulit kita, so far infra red tak mampu nak bereaksi pada kulit dan memecahkan lemak pada badan kita. That’s why proses kurus tidak terjadi.
  • Pakai pad ketika period.

 

 

 

WAJIB MINUM AIR KOSONG 3 LITER (8 GELAS AIR KOSONG SEHARI)
  • Wajib minum air 3 liter setiap hari. Kalau tak pakai pb pun memang kita digalakkan minum air kosong 8 gelas sehari. Namun dalam hal ini, minum air kosong 8 gelas atau 3 liter sehari sebenarnya membantu far infra red pada pb untuk bertindak. Tanpa air yang cukup pada badan dan kulit kita, pb tak dapat berfungsi dengan baik untuk memecahkan lemak pada badan kita.
  • Antara kesan yang boleh diketahui yang kita kekurangan air ketika memakai pb ialah kita merasa pening secara tiba2. Namun tak semua orang yang memakai pb akan berasa sedemikian.
  • Jaga far infra red daripada rosak

 

KETIKA KE TANDAS
  • Jangan lipat waist nipper kerana tulang nya akan patah. Bila patah, perut you all bukan akan jadi lebih slim malah akan lebih buncit kesan tulang waist nipper menekan perut dari bahagian atas dan bawah

 

 

KRISIS AWAL PAKAI PB
  • Sesetengah orang akan merasa pening, loya, sakit kepala dan gatal2. Ini semua healing crisis. Ada orang satu dua hari, ada yang berpanjangan seminggu, da nada sampai 2 minggu. Ini semua healing crisis biasa kerana pb bereaksi dengan badan kita yang banyak toksin dan penyakit.

 

CARA BASUH PB
  • Basuh just guna tangan. Don’t ever basuh guna machine wash
  • Basuh guna sabun PB wash or sabun paling lembut bebas alkali iaitu sabun baby. Jangan guna peluntur, sabun biasa dan downy.
  • Jangan bilas dan perah dengan tangan pb tu. Just rendam dengan sabun, basuh dengan air bersih dan sidai dalam bilik air sehingga air menitik tiada lagi
  • Then keringkan bawah kipas angina

 

PANTANG LARANG PB
  • Jangan iron pb
  • Jangan jemur bawah matahari
  • Jangan basuh guna mashine wash
  • Jangan basuh pb dengan serbuk pencuci
  • Jangan perah pb dengan kuat semasa membasuh pb

 

 

             Kerana semua kat ats ni akan rosakkn far infra red pada pb. Kalau far infra red rosak means you all bukan pakai pb superbrand tapi you all pakai pb yang tak ada apa2 fungsi pun.

 

 

Once you all tak ikut cara pemakaian pb yang betul, proses pengurusan dan pengecilan badan tak akan terjadi. That’s why ada certain orang komplen pakai pb tak berkesan. Kalau lah tak berkesan, pn tak mungkin dapat bertahan dalam pasaran almost 30 years dah.

 

 

Kalau pb tak berkesan, tak mungkin pb dapat pengiktirafan superbrand dan diiktiraf persatuan tulang belakang sedunia. And kalaulah pb tak berkesan, kenapa Nurul yang pakai pb almost 3 month pun dah boleh turun 8kg. And banyak lagi testimoni2 kawan2 Nurul yang berjaya lost weight by using pb.

 

 

Kalau ada apa2 pertanyaan tentang PB, boleh hubungi Nurul by whatsapp, sms dan call di 013-2769785. Terima kasih.

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *