Bau Flavour Dexandra – Review Bau

1508211_10207779433466144_7515280861710139021_n

.

.
Assalamualaikum.. Saya merupakan ejen sah serta pengedar sah berdaftar untuk Dexandra Perfume yg tengah hot sekarang ni.. Sebarang pertanyaan atau tempahan mana2 stok yang berkenan di hati boleh terus direct contact saya di nombor   :

♥♥ ♥ 0132769785 ♥♥♥

.
.
Jom ke review bau beberapa jenis bauan dexandra.. diharapkan review tentang bau dexandra perfume ini membantu anda semua untuk mengenal dexandra dengan lebih mendalam.. Tak kenal maka tak cinta =) Ok, setakat ini dexandra mempunyai sebanyak 50 jenis flavour utk wanita dan 40 jenis flavour untuk lelaki, di mana patinya semuanya daripada pati original antarabangsa..

 

.
.
Ciri2 Dexandra :
~Bau yang long lasting .. lebih 9 jam pada kulit dan lebih 3 hari pada baju walaupun dibasuh
~Boleh bawa solat
~Boleh bawa travel kerana botolnya yang comel dan di design utk travel
~Menggunakan pati original
~Flavour2nya daripada Inspirasi Original..
.
.
Review bau untuk list dxandra lelaki

.

ghimg (1)

STARWALKER vs DEXANDRA STARWALKER
—————————
Saya tak pernah bau 1-1 antara perfume ori & dexandra. Perbandingan secara lengkap.. Spray sebelah menyebelah tangan antara dexandra & perfume ori..
Hari ni baru berkesempatan bila COD dexandra Starwalker kat mak 😁teringin pulak nk compare dgn Starwalker ori mak. Maka, dengan Bismillah… Saya mulakan semburan 😄😄 Pada tangan kanan Starwalker ori, alkoholnya terus meruwap.. Sejuk tangan dan bau citrus yg naik lebih dominan berbanding bau Dexandra Starwalker di tangan kiri. Hmmm… Bau yang sama.. Interesting! 😄 Lepas 3-4 minit.. Di tangan semburan ori, bau citrus bertukar kepada bau yang lebih aromatik, bau buah pala & halia yg menyerlah..hmm.. Cepat betul masuk middle & base notes. Di tangan semburan Dexandra masih kekal dgn bau citrus yg lebih lembut. Tengok tangan semburan Dexandra lebih lembap berbanding tangan semburan ori yang dah kering. Mungkin sebab Dexandra adalah EDP manakala ori adalah EDC (cologne). Lepas 15 mins barula bau Dexandra sampai ke bau drydown yg sama dgn ori. Bau pala & halia tu..
Tiba-tiba, kena basuh tangan….Lepas tangan kering, bau starwalker ori dah hilang tapi bau Dexandra Starwalker masih lagi melekat di tangan yg disembur… Sekian..

.

.

ghimg

MR. PERFECTO —————- . Bau wangian Dexandra Armani Code ni memang ‘perfect’. Everything about personality abam James Bond boleh diintrepretasikan dalam bau perfume ni. Aromanya soft but masculine enough, ade bau smokey sikit tapi sangat sensual and seductive. Pendek kata, aroma ‘auuummm’ dia tu menyerlahkan elemen good looking, elegant, smart as in black suit, self confident, success, high class, charming, sexy and seductive. Jejaka mana yang tak nak berwangi2 dengan Armani Code ni? Plus, ramai puan isteri suka encik suami mereka pakai perfume ni tau! Perfume ni salah satu Top Selling Dexandra Men!

.

.

12141768_10208110859673089_741884999369131522_n

Bila spray dexandra hugo boss bottled ni di tangan pasti dicium berkali-kali…memang sempoi bau sweet vanilla yg agak lembut & mendamaikan…best sangat-sangat !

.

.

Review bau untuk list dxandra wanita

ghimg (15)

Escada Moon Sparkle pour Homme by Escada is a Woody Aromatic fragrance for her. Escada Moon Sparkle pour Homme was launched in 2007. Top notes are ginger, mandarin orange, pepper and bergamot; middle notes are floral notes, vodka and violet; base notes are vetiver and cedar.

.

.

ghimg (14)

FRESH & BREEZY BUT STILL CLASSY & SOPHISTICATED
Salah satu wangian office and casual jenis light and easy but still classy, rich and sophisticated. Ramai ladies suka bangat cium bau perfume ni tau!
Wangian ni jenis fresh citrus with woody based masculine, sepanjang aromanya pulak memang terasa breezy, fresh with greeny garden smells..
Part drydown yang cantik tuu, sebab baunya lebih soft and creamy wink emoticonPendek kata, perfume ni memang pleasing and inviting.. Takde menyakitkan hidung sesapa, atau tak perlu nak minta pandangan org boleh ke tak pakai perfume ni pi memana sebab aromanya memang cukup versatile. .

.

.

De`Xandra Midnight Fantasy

❤De’Xandra Inspired by Britney Spears❤

.

👉 DeXandra Fantasy (pink)
Sesuai namanya fantasy, perfume ni baunya sensual and gourmand.
Baunya sgt sweet,fruity and soo girly.
Definitely,feel good scent!
Sesuai untuk remaja smp umur 35 yo. Rasa awet muda gittew.hehe

.

👉 De’Xandra Midnight Fantasy
Ok yang ni PALING WIN!hehe.
Mak mak budak elok pakai. Budak2 dok tepi.hihi. Boleh describe this as Young,Dark,Sweet and SEXY.
A women who want your man attention,should go for this!

.

 

 

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *