PRODUK FAMOUS NI HAMPIR MEROSAKKAN MUKA SAYA =(

2016-07-28_22.15.40

.

Assalamualaikum..

Artikel kali ni saya nak share tentang produk yg “merosakkan” muka saya..

.

Sblm ni saya x pernah ada masalah kulit langsung.. jerawat sgt2 jarang naik. Kulit licin la orang ckp.. saya pakai Tia Amelia.. memang sesuai dengan saya.. saya pakai Tia Amelia sejak umur 19 tahun sampai la umur 31 skrg ni..

..

Tapi bila dah ada ank, saya dah jarang nak sapu2 krim muka ni.. so sy buat keputusan untuk stop pakai krim.. n saya nak cari produk makan.. tujuan spya kulit sihat sntiasa tanpa pakai krim..

..

Produk ni (maaf sy x blh nk bgtahu produk apa) femes.. selalu sgt dipromotekan dlm facebook dan blog.. katanya kulit mulus, glowless dan cantik berseri.. so sy decide utk ambil produk ni..

..

So sy memang stop n x pakai krim tia amelia rsanya dlm 2 bln jgk dh (memang dh x pakai krim).. lps tu bru sy start ambik produk ni.. produk ni kna minum 2 liter air sekurang2nya hari2. tapi x jd mslh sbb sy mmg minum lebih 2 liter air msk hari2..

..

Minggu pertama makan.. biasalah agak pns.. sy teruskan. masuk minggu kedua mula naik ruam2 di muka.. sdgkan slma ni x pernah naik ruam pun.. then sy truskan juga sbb ingat kesan awal pengambilan produk ni.. masuk minggu ketiga.. masyaAllah naik jerawat batu besar2 di bahagian pipi..

..

Suami trus suruh stop lps dkt mggu keempat.. sbb x ada tanda nak makin elok.. makin teruk lg ada lah.. so sy stop. lps stop, jerawat batu makin surut tapi ruam kecik2 masih penuh di muka (mcm dlm pic kat ats, msa naik jrwt batu, sy x snap pic.. syg nya.. kalau x blh tunjuk)..

..

Dsebabkan muka dh naik ruam jerawat, so sy cuba pakai balik pencuci muka tia amelia.. pedih sgt muka lps cuci.. naik merah sgt muka sy.. so sy rsa x boleh dah mcm ni.. tia amelia pn dah x blh pakai..

..

So,  sy start pakai Mary Kay satu set sbb dia jns natural dan jns botanical.. sy beli dari kwn sy..husbnd ckp lps pakai mary kay nampak makin ok, tp sy tgk still bnyak ruam2 kulit pd muka sy.. kwn sy yg jual mary kay pd sy ni ckp nak sembuh ambik msa berbulan..xpe saya sabar dan terus guna.. dh 3 minggu gn.. rsa mcm makin surut.. hehe

..

Sbnrnya saya bukan nak memburukkan produk.. saya yakin produk tu bagus sbb ada ramai yg pakai tp mmg glowless dan cntik kulit dorang.. sbb serasi dgn dorg.. tp sy makin teruk pakai produk ni sbb x serasi dgn sy..jadi nasihat sy, hati2 dgn produk yg ada skrg.. mungkin ia ssuai dgn org sekeliling kta, tp sbnrnya mmbawa pdh pada muka kta..

..

Itu sj yg sy nak share dgn smua.. nak tahu produk apa yg “mmburukkan” muka sy tu, private msj sy utk tnya =). saya x jual mary kay.. sy cuma pengguna.. tp sy rsa bgus jg produk ni sbb x da sabun dan pengelupasan lgsg.. mudah2an kulit sy ok balik mcm dl..

..

Wassalam..

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *