Cara Saya Tambah Pendapatan Bermula Sebagai Dropship Dexandra Perfume

maxresdefault

..

Assalamualaikum..

Saya Nurulhuda..bekerja di UM.. saya sekarang masih buat biz untuk tambah pendapatan walaupun dah ada gaji bulanan.. Kenapa buat biz utk tambah pendapatan? Tak cukup ke? Jawapan saya pula, bukan sebab tak cukup tapi peluang nak buat duit terbentang depan mata.. so saya buat biz ni.. Alhamdulillah.. saya puas hati sebab ‘gaji’ daripada biz ni saya x usik sebaliknya saya dapat menyimpan..

.

Zaman sekarang semua pakai duit, tambahan yang kerja di Kuala Lumpur, bersepah tol. Tol saja bulanan rm200 ulang alik ke kerja. Tak campur lagi kos minyak dan jem tengah jalan.. Sebab tu gaji suami isteri masing-masing rm3000 pun tak cukup. Nak bayar bil, rumah, bayar keta, takaful, anak2 sekolah.. tup2 baki duit gaji bulanan brapa kerat sangat dalam tangan..

..

Sebab tu berlumba2 orang zaman sekarang buat side income. Saya sendiri bermula nak tambah pendapatan sebab suka2.. Hehe.. Business pertama saya buat sampai sekarang ialah jual dexandra perfume. Alhamdulillah, jual produk laku keras.. so memang saya pilih produk yang betul. Orang kata klau nak bersaing dengan online business ni, produk yang dijual mesti produk yang memang mudah orang nak beli, orang nak pakai hari2 dan semestinya viralnya kena bombastik..

.

eRezeki

..

Alhamdulillah memang jual dexandra perfume adalah pilihan tepat saya. Saya bermula sebagai dropship (nak kutip pengalaman serta kurangkan risiko) pada bulan Disember 2015. Saya bayar yuran ahli hanya rm150 seumur hidup. Dapat free 2 botol perfume lps daftar ni, di mana harga 2 botol perfume tu rm130. Saya jual pd kwn2.. Alhamdulillah dpt balik rm130. So sbnrnya kos saya daftar jadi rm20 sahaja (rm150-rm130).. Persoalannya kenapa perlu bayar yuran ahli? Sebabnya utk komitment kta untuk menjual produk ni, bukan semata2 nak dapat harga murah. Sbb lepas daftar dropship, harga nya jadi rm45. Jual rm65. Keuntungan rm20 per botol.

..

Slps 3 bulan saya menjual dexandra perfume ni, Alhamdulillah sales sangat bagus. Semingu purata jualan saya sebanyak 20 botol.. sebulan dalam 80 hingga 90 botol. Jadi saya untung dalam RM1800 sebulan. (keuntungan bersih).. dari sini pun saya dah boleh menyimpan dalam akaun tabung haji (sbb gaji saya bnyak sgt kegunaan lain, x sempat menyimpan banyak2)..

..

So bulan Mac saya tekad jadi ejen. Nak jadi ejen, kna pegang stok, x macam dropship. Dropship hanya promote, tapi x perlu simpan stok. Risiko rendah. Kalau jadi ejen, kna pegang stok, kna pos kepada customer, kna packing. Kalau stok x terjual, risiko sendiri. Tapi saya tekad jadi ejen. Permulaan modal dalam RM2200 sbb kna restock 80 botol. Permulaan saya 80 botol.. lepas tu restock dalam 40 botol minimum sehingga sekarang…

.

Alhamdulillah, buat masa sekarang sehingga masa saya sedang menulis ni..purata seminggu saya dapat rm2000. (rm1100 saya restock, baki saya simpan dalam tabung haji).. Itu pn sbb saya x hard core promote. Kawan2 saya tiap2 hari promote dalam IG, facebook dan siap ada page lagi. Saya ni dah la malas nak promote dalam IG dan facebook, page pun x jalan.. tapi Alhamdulillah masih boleh jana pendapatan tambahan. Walaupun sedikit, tapi amat bermakna buat saya sbb boleh menyimpan. Saya jual secara sampingan, x jual secara sungguh2 tp still dapat income tambahan..

..

Kesimpulannya, nak menjual online utk dapatkan side income pada saya, kena pilih produk laku keras mcm dexandra perfume. Kalau yang berminat, saya boleh tolong. Boleh start sebagai dropship, kutip pengalaman menjual. Yakin rezeki Allah bagi, mesti ada bahagian kwn2 kalau usaha.. Nak biz ni kna tawakkal juga tinggi dan percaya ada tu rezeki Allah bagi, Yang pentin, USAHA.. nak tahu cara jadi dropship dexandra perfume, boleh contact saya Nurulhuda 0132769785.. Whatsapp / call pun boleh. Salam magnet rezeki.. Terima kasih.

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *