Bagaimana cara nak buat side income dengan mudah

Assalamualaikum..
Saya Nurul, ejen sah dexandra.. Saya ingin sharing pengalaman sy bagaimana mampu sy buat side income dengan mudah.. Semuanya menerusi jualan perfume dexandra..
..
ok
..
Pada saya, untuk berjaya dlm sesuatu bisness, produk jualan adalah antara perkara penting yg perlu diambilkira. Jika kta menjual brg keperluan, insyaallah sng utk membuat jualan.. Saya yakin ramai pengguna perfume di dunia..Tapi daripada ramai golongan tersebut, ramai yg tercari2 produk perfume yg tahan lama, menggunakan pati ori dan sudah tentu famous. Smua ciri2 tersebut ada pd dexandra perfume. Thats why perfume dxndra sgt mudah dijual…
..
Ok, bagaimana membuat duit / side income daripda jualan dexandra?? Jawapannya adalah anda blh bermula sbg dropship dexandra utk tambah pendapatan. Harga dropship dexandra perfume ialah rm45, manakala harga pasaran ialah rm65 per botol. ini bermakna keuntungan anda rm20 per botol..
..
TARGET..
..
Ok, perkara utama yang wajib ada pada anda semua apabila menceburi perniagaan ialah TARGET. Bulan pertama apa target anda. Ok, cth jualan perfume untung rm20 per botol. Katakan utk bulan pertama di mana anda masih blm mempunyai pengalaman, mulakan dgn target rm500 ringgit.
..
Ini bermakna, anda perlu membuat jualan sbnyak 6@7 botol seminggu @ 25 botol sebulan. Ok, persoalannya mcm mna nak jual 6@7 botol sminggu ataupun shari sebotol??
..
Pada saya semua ni berkaitan dgn vision, smgat, usaha, fokus dan doa pd Allah. Kta smgt dptkan sorg customer shari. Blh target family, dan kwn2.. dgn family blh direct personal whatsapp.. crita dan share tntg perfume ni.. manakala dgn kwn2 sy rsa paling mudah.
..
Cara sy just klau pegi makan skali ramai2 tu, trus keluarkan perfume spray pd tangan dorg sket. then tengok reaksi dorang. Insyaallah close sale / dpt jual. Then online. Buat ayat yg bgus dan promote dlm group bisness fb. Shari post dlm group bisness tu 3 kali waktu pagi, 3 kali waktu ptg dan 3 kali waktu malam
..
Lagi kerap kta buat, lg bnyak usaha, lagi bnyk dekatnya kta pd sesuatu trget. itu scra online.. pd sy offline limit kpd org yg kta jumpa tp online meluas hingga beribu orang. usaha tarik perhatian pembeli.
..
Bayangkan ada berpuluh ribu jualan dilakukan menerusi online. Kerana kaedah ini paling mudah, jimat masa dan cepat. So gunakan peluang ini, teruskan usaha & yakin pd peluang yg ada. tetapkan target dan usaha. Lps tu tgk hasilnya :)..😉
..
THEN KITA NAK BISNESS YANG BERPANJANGAN..
..
So cara nk cipta bisness yg brpanjangan ialah, cipta REGULAR CUSTOMER/ REPEAT 0RDER customer. Simpan smua data based customer. Utk 5@6 bulan pertama, usaha gigih tambah customer. Target customer hingga 500 orang cthnya. Then utk msa akan dtg, dh x perlu sgt work hard cari customer. Just follow up customer utk repeat order. Mudah kan.. perlu ada planning dlm meniaga.. satu lg cara, blh bgi reward pada customer, cth if dia perkenalkan pd 6 orang kawan yg akn juga membeli dari kita, kita bg reward free perfume pd customer tu.. itu pun cara yg saya buat utk mencipta customer berangkai 😉 Alhamdulillah mendapat hasil drpd kaedah tersebut.  dlm bisness perlu kpd planning, target dan sudah tentu usaha.
..
Yang penting perlu kan langkah pertama. Langkah pertama saya ialah daftar dropship dexandra dan kemudian jadi dealer yang sah. Penting utk jdi dealer yang sah sbbnya kta jual produk orang bukan produk sndiri. so kna buat dgn cara yg betul..
..
Ok, bab daftar dropship.  Daftar rm150 sekali seumur hidup dan anda akn dpt free 2 botol perfume 35ml berhrga 130 rgt. Anda blh jual smula pd hrga 65 sebotol utk dpt smula rm130.. so anda untung balik sbb anda cuma bayar 20 rgt kan.. itu klau anda jual smula prfume tu. if anda x nak jual, jdkan platform meniaga.. bawa perfume tersebut dan spray pd ssiapa yg anda jumpa utk tujuan promote… banyak cara kan untuk keuntungan jualan. Yang penting kena bijak susun strategi dan usaha..
..
If ada apa2 yang ingin ditanyakan atau utk pertanyaan dropship, blh direct whatsapp / call saya Nurul 013-2769785. Terima kasih.

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *