Pengalaman Jana Pendapatan Tambahan Ribuan Ringgit Menerusi Dexandra Perfume

wp-1452815951075

..

Assalamualaikum.
Saya Nurul.. bekerja di Universiti Malaya.
..
Alhamdulillah, minat berbisness muncul selepas bekerja.. terdetik dalam hati untuk berbisness bulan 12, 2015 tahun lepas, selepas saya melihat sendiri bagaimana kawan bekas serumah mampu grow up jual perfume daripada dropship kepada ejen dan seterusnya menjadi stokis perfume.
..
Hidup berbisness tdk sama seperti makan gaji. Makan gaji ni fix kita dapat bulanan namun menerusi bisness insyaallah duit akan beranak. Maksud beranak ni ialah kita keluar modal rm20, tapi kita dapat balik rm40. means untung boleh berganda. thats why saya memang teringin nak merasai “perasaan” berbisness tersebut.
..
Alhamdulillah, mendaftar kan ahli sbg dropship dexandra perfume merupakan satu pekara yg tepat saya buat dalam hidup.  Bermula bln 12, 2015 – mac 2016 saya menjadi dropship perfume. Pada awal bertapak memang banyak kena usahakan. buang perasaan malu, kena announce pada orang ramai bahawa kita adalah penjual perfume. Then kumpul ramai2 customer sehingga 500 orang minimum then kumpul databased mereka. Jadikan mereka regular customer. Nanti satu masa kita just follow up customer lama kita shja utk jualan perfume kta.
..
Ada rakan dropship mampu jana pendapatan jualan dexandra bulanan hingga rm4@5000. Sbbnya beliau gunakan bnyak platform utk jualan perfume..
..
Platform boleh kita guna ialah offline : jumpa orang je trus bg smell kad dan flyers.. then promote je. Then online : whatsapp, whatsapp group, fb group bisness, fb personal dan fb pages..bnyk cara boleh guna. yang penting fokus dan berusaha hari2.. target customer kna ada. kna tahu stiap bulan kta target brapa orang nak disasarkan. smuanya perlu kpd perancangan ..
..
Alhamdulillah, sy bersyukur sgt sales perfume agak baik. Thats why saya start daftar ejen pertengahan mac 2016.. Antara mac hingga sekarang september 2016, sales saya makin memberansangkan. Pada saya produk yg baik adalah faktor yg membantu sales yg baik.  purata seminggu jualan saya sekarang sudah mencecah dalam 2 hingga 3 ribu seminggu. Dengan jualan ni saya dapat menyimpan dan restock perfume utk jualan seterusnya…Memang best feeling buat jualan ni.. banyak cara yg sy buat. saya letak di butik, saya jual menerusi offline dan online dan setentuya platform utama sy ialah blog..
..
Skrg sy dlm proses ramaikan lagi rakan niaga dropship saya. Sasaran saya supaya ramai lagi yang dapat merasai income tambahan ni, then sama2 merasai bagaimana untuk maju dlm hidup. yg penting buat dgn cara yg betul , guna kaedah yg saya telah gunakan dan yg penting usaha. Insyaallah kta juga boleh maju dlm bisness spt mn rakan bisness yg dh berjaya sblm ni..
..
Bagi yang nak merasai tambahan side income menerusi jualan dexandra perfume mcm sy, blh cntct sya Nurul utk pertanyaan lanjut menerusi whatsapp/ call :

013-276 9785.

..
Terima kasih..

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *