Zaman sekarang semua perlukan side income

850514154_120179

..

Assalamualaikum..  Hai, saya Nurul, ejen sah dexandra. Saya bekerja sebagai pensyarah di Universiti Malaya.  salam perkenalan 😃.. 

..

Kalau 5 tahun lepas selalu kita dengar kan lelaki bekerja sorang tak cukup, tak dapat nak hidup ‘mewah’ sikit.  jadi suami isteri kna bekerja baru dpt bergaya sikit..
..
Tapi itu 5 tahun lepas.. Sekarang suami isteri kerja pun hanya cukup2 makan kan. Kereta mahal, kalau bayar dua keta dh paling minimum rm1000. Tak masuk bayar pengasuh, sekolah anak, kos ke tempat kerja dengan tol dan minyak yg mahal, then masalah kos sara hidup yang tinggi, cukai jalan, cukai pendapatan kena bayar, gst lagi, nak renew roadtax kna bayar insuran mahal. maintanance kereta yang mahal lagi.  klau rosak apa2 kos confirm beratus..  haaaaaaa..  nak jerit rsa bila pikirkan hal ni.. so kalau gaji suami isteri sorang rm3000 means dua orang rm6000 confirm sesak nafas kan. Rumah paling kurang setengah juta, bulanan rm2000 sebulan.  pedih rsa kan. Bak kata orang berat mata memandang, berat lagi bahu memikul….
..
Thats why saya cakap skrg zaman kna cari side income. Ada orang berbunyi pada saya, aik gaji lecturer pun still bisness ke? x cukup ke sampai cari side income..  hehe.. Jawapan saya just satu… bukan x cukup tapi kos sara hidup tinggi.. why not sya buat side income utk tambah pendapatan lagi.  buat msa skrg saya still dalam usaha tambah lagi income bisness.  sbb nya gaji bulanan fix.  tapi income bisness boleh bertambah..
..
Setakat ni side income bulanan saya dalam rm4000 bulanan…side income banyak ni just dari jualan dexandra perfume saja.. ya betul, just jual perfume. Siapa kata jual perfume x boleh tambah pendapatan?? Tengok berapa saya dapat sedangkan saya bukan fully bisness, saya sgt sibuk kerja sbg lecturer but still dpt buat duit..
..
Alhamdulillah . niat kta cari duit utk keluarga jugak, bukan utk org lain.. Thats why sy nak ajak smua kawan2 jom cari side income. tak kisah bisness apa, yg penting cari bisness yg berpotensi. Pada saya produk dexandra perfume sangat bagus, perfume eksklusif, inspirasi original tapi pada harga murah. thats why senang menjual perfume dexandra..
..
Pada saya kawan2 boleh cari bisness utk produk sebegini utk jana pendapatan yg memberansangkan…produk bagus, promotion bagus, dan sistem bagus.  so insyaallah bisness produk ni berpotensi.
..
Sy juga skg dlm pencarian rakan bisness @ dropship utk sama2 join bisness dengan saya. Saya akan sharing cara saya membuat jualan secara berperingkat dlm group bisness yg saya tubuhkan. sgla info dan maklumat akn di sharing dlm group tersebut. ..
..
Saya akan share mcm mana cara utk dapat kan side income macam saya… yang penting follow apa yg saya buat. InsyaAllah anda smua juga boleh berjaya dapatkan side income bkn sj mcm saya malah lebih dari tu =)
..
Utk sebarang pertanyaan utk join bisness bersama dengan saya, boleh direct contct by whatsapp /call di no saya NURUL
013-276 9785..
..
Terima kasih. 

Nurul Huda

I'm a lecturer from university Malaya..i'm interested to be the successful of businesswomen..i love reading,enjoy writing and interested in fashion and beauty side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *