Cara nak Join Dropship New Dexandra Perfume

26907128_10214979683587897_3664869114485197486_n
.
Salam sejahtera. Saya Nurulhuda binti Ahmad Zaki, ejen dexandra berdaftar sejak tahun Mac 2015. Sejak pelancaran perfume dexandra serta saya berdaftar sebagai dealer yang sah, saya sudah memiliki lebih 100 orang dropship yang sama-sama ingin menjana kewangan menerusi jualan dexandra perfume. Setelah hampir 4 tahun dexandra botol lama berada di pasaran, new dexandra mula dipasarkan tahun 2018, Januari.
.
New dexandra memiliki ciri-ciri yang berbeza berbanding botol lama dexandra.
– Harumannya lebih enchance
– Packing botol yang lebih ekslusif, tampak seiring wangian botol mahal
– Harga mampu milik, hanya rm70/botol. Malah dapat less rm5/botol untuk pembelian lebih 2
botol
– Wangian EDP long lasting sepanjang hari, lebih 3 hari pada pakaian & lebih 8 jam pada
kulit
– Pati perfume berjenama antarabangsa di tempah khas dari New Zealand
.
.
Bagaimana caranya saya ingin menjadi dealer/penjual minyak wangi dexandra perfume baru yang sah?
Jawapannya, hanya daftar sebagai dropship dexandra. Kemudian anda boleh terus buat langkah pertama untuk menjual dexandra perfume.
.
Untuk mendaftar, ada dua perkara yang perlu anda ketahui iaitu Yuran keahlian RM150 dan details-details yang diperlukan untuk proses registeration.
.
Kenapa yuran rm150? Jawapannya sangat mudah. Commitment anda. Bayangkan jika yuran keahlian ialah percuma, semua pelanggan ingin menjadi dealer kerana ingin menikmati harga dealer less hampir 26% daripada harga pasaran. Jika anda benar ingin menjadi dealer, anda perlu tunjukkan komited anda untuk mendaftar sebagai ahli. Yuran ini hanya RM150 namun beberapa manfaat anda akan perolehi daripada bayaran ini.
.
  1. Yuran ini hanya sekali seumur hidup dikenakan. Tidak perlu renew keahlian seperti sesetengah produk yang perlu renew keahlian setiap tahun
  2. Anda akan dapat FREE 1 BOTOL NEW EDP DEX berharga rm70 (harga pasaran) dan 3 botol MINITURE berharga rm30 (hrga pasaran). Sini saja anda mendapat barang sebanyak kos RM100. Jadi berapa sebenarnya kos yang anda keluarkan untuk yuran anda?
  3. Berapa less bakal anda perolehi daripada pendaftaran ini? Ya, hampir 27%. Harga pasaran dexandra ialah RM70/botol. Tapi harga untuk ahli dropship ialah hanya Rm51/botol. Jadi less sebanyak RM21/botol. Banyak kan???
..
Sangat berbaloi jika anda berdaftar sebagai dropship dexandra. Anda hanya perlu promote pada customer anda kebaikan-kebaikan perfume ini dan seterusnya list kan oder anda. Inform pada ejen, kemudian ejen akan poskan stok anda. Tak perlu beli stok untuk simpan pun, dan tak perlu jugak untuk pergi pejabat pos untuk pos stok customer.
.
Apa yang anda perlu tahu, terdapat hampir 50 jenis flavour new dexandra. Bayangkan jika anda perlu beli kesemua stok ini untuk dipasarkan kepada customer anda? Berapa modal anda perlu keluarkan? Di bawah program dropship, anda tidak perlu membeli stok serta keluarkan modal yang tinggi untuk pembelian stok tersebut. Anda hanya perlu promote, kemudian inform oder stok yang diinginkan, kemudian ejen akan pos stok.
.
Prosesnya mudah (saya suggestkan kumpul oder supaya jimat kos postage )
Customer oder 5 botol dexandra. Jadi customer bank in (RM70 x 5 = RM350) + (kos postage rm10) . Total rm360 *saya cadangkan customer berkongsi kos postage rm2 (utk 1 botol)
Seterusnya anda bank in (rm51 x 5 botol = 255) + (rm10 kos postage) = rm265
.
Jadi keuntungan anda ialah rm100 untuk 5 botol. Best kan?
.
Kos postage sebenarnya bergantung kepada jumlah botol dexandra
1-3 botol = rm7
4-13 botol = rm10
.
Itu sahaja…
.
Untuk maklumat pendaftaran, anda perlu berikan maklumat berikut :
Nama :
Alamat :
IC No :
Tel No :
Email :
Nama Waris:
No Pone Waris :
Bukti bayaran :
.
Itu sahaja, selepas maklumat ini diberikan, anda sudah sah menjadi dealer dexandra. No ID seller akan diberikan dalam masa terdekat bergantung kepada kecepatan proses register. Kebiasaaan dalam 1-2 minggu no ID akan dikeluarkan. ID ini penting sebagai bukti identiti anda sebagai dealer yang sah, serta produk yang anda perolehi daripada sumber yang sah.
..
Hubungi saya ejen dexandra sah anda, Nurulhuda menerusi whatsapp 0132769785. TQ

KENAPA PILIH PERFUME ANTARABANGSA?

download
..
Hai, salam sejahtera..
Bila bercakap tentang perfume, semua orang pasti memiliki wangian dalam simpanan mereka. Sebabnya semua orang pakai perfume dan semua orang sukakan berbau wangi.. Mestila tak suka bau busuk-busuk kan. Tambahan yang kerja di office-office tu.. mestila nak kan perfume, sebabnya menerusi perfume kita akan rasa berkeyakinan.. Mesti badan kita bau fresh dan tidak busuk bukan?
.
Ramai peminat perfume sebenarnya tergila-gilakan perfume antarabangsa. Memang tak dapat dinafikan bukan. Wangian antarabangsa yang sangat famous DIOR, VICTORIA SECRET, JADORE, FORBIDDEN ROSE, BRITNEY FANTASY & GUCCI FLORA… woww.. tak tahan dengar nama-nama yang gah ni.. Best sangat-sangat kan bau dia..
.
Persoalannya kenapa sampai tergila-gila sampai sanggup berhabis untuk perfume semua ni? Sebabnya :
  • perfume antarabangsa ni sangat wangi.. wangi yang sangat wangi. Rare tau bau wangi dia.. macam bau jadore.. soft floranya lain macam.. mendamaika, menerujakan, rasa terawang-awangan bila tercium bau jadore. Yang minat bau fresh-fresh ni jangan cakapla.. mesti cari Gucci flora.. memang sangat fresh, rasa macam baru lepas mandi pun ada.. Yang paling famous dikalangan peminat perfume, victoria secret la.. bau memang mengancam sangat.. pergola bau sendiri.. masuk mall, test bau.. free je nak test
  • Ini memang tak dapat dinafikan. Kualiti tip top grade triple A. Kualiti ni dalam aspek pembuatan dan packing botol. Packing jangan cakapla.. Nampak eksklusif.. pembuatan? Sangat teliti dengan pati grade dari luar negara, kebiasaan grade paling tinggi iaitu gred AAA. Pati perfume ni pelbagai, kalau yg harga 4, 5 ringgit tu, pati perfume low class.. yang jenis international dan EDP ni biasanya gred paling tinggi supaya tahan lama
  • Yup, TAHAN LAMA, kekal lebih 8 jam. Ni penting tau sbb pengguna just spray sekali waktu pagi, tak perlu spray dah kat tempat keja.. keluar pagi ke tempat kerja, sampai balik bau wangi.. ini yang semua orang nak.. Jimatla spray skali ja
  • Pelanggan memang suka pada perfume antarabangsa ni sebab utama ialah kualiti perfume grade triple A penyebab RASA KEYAKINAN DIRI yang tinggi apabila berhadapan dengan orang ramai
 ..
Tapi.. Ada Satu Kelemahan Kepada Mereka-Mereka Yang Sayang Duit Ni… Perfume International Mahal!!! Harga Beratus, Sampai Beribu Pun Ada.. Hihi..
.
Atas sebab itulah founder dexandra ni cipta perfume inspired perfume menyamai kualiti dan ciri-ciri semua 1-4 yang dilistkan di atas untuk perfume antarabangsa…
.
Ciri-ciri dexandra
  1. Wangi mesti dah.. dah tu sama pulak wanginya dengan perfume antarabangsa.. Victoria Secret (nama dexandra CHALEUR), Gucci Flora (nama dexandra ELENOR), Forbidden rose (LOURVE) etc
  2. KUALITI setanding kualiti antarabangsa. Pati perfume dexandra yang digunakan ialah grade AAA sama macam antarabangsa. Pati perfumenya juga adalah dari Newzealand, bukan Indonesia ya…Gigih kan founder dexandra.. memang buat sungguh-sungguh sebab dia utamakan kualiti perfume
  3. TAHAN LAMA, kekal lebih 8 jam. Ni penting tau sbb pengguna just spray sekali waktu pagi, tak perlu spray dah kat tempat keja.. keluar pagi ke tempat kerja, sampai balik bau wangi.. ini yang semua orang nak.. Jimatla spray skali ja
  4. Berkeyakinan kalau pakai perfume dexandra. Sebab bau yang sangat enchance, dah tu sama bau pulak dengan yang original antarabangsa.. siapa yang tak nak kan
..
Dan yang paling penting… harganya sangat-sangatla berbaloi dan murah.. Nak dibandingkan harga international perfume mencecah ratusan dan ribuan…. Dexandra perfume Cuma RM70 sebotol.. memang teramat murah tapi kualiti setanding original antarabangsa yang sangat tip top.
..
Nak tahu lanjut? Hubungi saya Nurul, ejen sah dexandra menerusi whatsapp 0132769785.
Kualiti jadi keutamaan.. Nak perfume? Order terus dari saya.. Ready stock and FREE POSTAGE. TQ

CARA BELI PERFUME NEW DEXANDRA

26231837_10214979683947906_1529962615727473573_n
.
Perfume dexandra? Memang best. Bau sangat enchance dan paling best tahan lama dan kualiti perfume memang tip top. Serantau setiap negeri pelanggan cari perfume ni. Sebabnya perfume dexandra sangat lain daripada yang lain. Brand dexandra pun kini dah jadi buah mulut setiap peminat perfume. Tanya dexandra, semua rakyat Malaysia tahu.
.
Saya paling minat bau yang fresh, Elenor (Gucci flora). Sejak dulu, kini dan selamanya  perfume ni jadi pilihan saya.. Insyaallah kekal selamanya.
Bagi mereka yang ingin mencari perfume dexandra, boleh contact saya ejen sah dexandra, Nurulhuda di whatsapp nombor 0132769785
..
Apa yang saya tawarkan
  • Ready stock untuk pos bila saja yang diinginkan
  • FREE postage
  • Menerusi pembelian lebih daripada 2 botol, anda dapat FREE air freshener dexandra berharga RM10. Berapa anda jimat? FREE POSTAGE DAN AIR FRESHENER LAGI !
  • Ehh ada lagi?? Kumpul belian dengan saya.. selepas belian ke 10 botol, TEBUS FREE PERFUME dexandra yang anda inginkan (ini bergantung stok yang ada)
..
Ciri-ciri dexandra perfume yang menggegarkan jiwa peminat perfume.
  • Tahan lama.. kalau pada baju boleh tahan 3@4 hari.. ini kalau baju dibasuh. Kalau tak basuh (telekung ke), tahan lebih seminggu
  • Bau sangat enchance menyamai bau perfume antarabangsa. Ramai peminat perfume memang suka sangat wangian antarabangsa. Jika ditanya kenapa? Jawapannya ialah kerana perfume antarabangsa ni sangat wangi.. wangi yang sangat wangi, disamping kualitinya memang sangat best, tak ada pada perfume yang lain (kecuali dexandra-menyamai tau wangian antarabangsa). Lagi best, tahan lama dan perfume antarabangsa ni memang tip top kalau pakai, rasa berkeyakinan. Pelanggan memang suka pada perfume antarabangsa ni SEBAB UTAMA ialah KUALITI PERFUME GRADE TRIPLE A.. Tapi.. ada satu perkara tentang perfume antarabangsa ni.. MAHAL.. harga berates-ratus.. Beribu pun ada. Ada yang telan air liur masa membayar..tutup sebelah mata je lah..
  • Tapi kannn..sebenarnya.. anda boleh dapat betul-betul perfume berkualiti setanding antarabangsa ni.. tapi harga bukan beratus tau.. apatah lagi beribu. Harga Cuma RM70 tapi anda dapat kualiti setanding harga beratus dan beribu ni.. Walaupun dexandra kini berdiri atas nama sendiri seperti Elenor, Chaleur dan sebagainya,namun hakikatnya perfume ini inspired perfume yang memiliki ciri-ciri dari pati perfume antarabangsa.
  • Harga sangat mampu milik. Hanya RM70!!! Tahan 2 bulan pulak tu (saya guna memang tahan 2 bulan)
..
Sekali lagi saya ulangi, bagi mereka yang ingin mencari perfume dexandra, boleh contact saya ejen sah dexandra, Nurulhuda di whatsapp nombor 0132769785. Sekarang dexandra sudah mempunyai nama-nama baru dengan wording yang international.. boleh terus whatsapp kalau nak tahu lanjut. Macam-macam inspired perfume yang ada. Yang penting jaminan kepuasan hati anda.
..

BAYI THYROID

timeline 1
..
Assalamualaikum..
Setiap ibu bapa yang menerima kehadiran bayi akan merasa teramat bahagia. Apa yang diimpikan agar anak tersebut sihat dan membesar dengan  baik tanpa sebarang masalah.
..
Namun kita hanya hamba Allah SWT. Setiap penyakit yang diberi Allah kepada kita umat manusia merupakan satu ujian untuk diuji adakah iman kita benar-benar kuat. Penyakit juga makhluk Allah, dan ia bersarang dalam diri manusia atas asbab sunnatullah yang ditetapkan Allah.
..
Di Malaysia, setiap 2000 – 4000 kelahiran akan wujud 1 bayi yang dilahirkan dengan masalah tyroid. Bagi ibu bapa yang mengetahui bayi mereka mengalami masalah tersebut pasti akan berasa sangat sedih kerana anak kesayangan mereka menghadapi masalah yang boleh memberi kesan kepada tumbesaran otak dan badan bayi berkenaan.
..
Antara kesan yang bakal terjadi kepada bayi tyroid ialah tumbesaran otot dan badan yang terbantut serta terbantut perkembangan otak. Sangat dasyat sekiranya seorang manusia mengahadapi masalah thyroid. Throid berfungsi untuk menghasilkan hormon tumbesaran dan perkembangan otak. Disebabkan throid yang bermasalah, hormon tidak dapat dikeluarkan dengan baik menyebabkan masalah di atas.
..
Namun disebabkan perkembangan ilmu moden masa kini, adanya ubat yang boleh menggantikan fungsi thyroid. Disebabkan thyroid baby problem, maka dia perlu mengambil ubat hyper/hypothyroid yang boleh menggantikan fungsi thyroidnya yang bermasalah. Ubat ini akan meransang penghasilan hormon dari bayi berkenaan. Maka bayi yang mengambil ubat berkenaan akan terus membesar , dan bertumbuh dengan baik samada otak dan badan. Jadi bayi berkenaan akan normal seperti kanak-kanak lain.
..
Saya faham, sedih.. Itulah perasaan setiap ibu bapa yang ditakdirkan memiliki bayi kesayangan yang menghadapi masalah thyroid. Namun kita harus sedar, ada berjuta-juta lagi manusia lain di dunia ini menghadapi ujian yang jauh lebih besar daripada masalah ini. Bayangkan kanak-kanak lain yang dilahirkan cacat, sindrom down, masalah jantung lemah, jantung berlubang, bayi lahir bisu, masalah tiada saluran usus, dan pelbagai lagi.. Semua manusia akan sakit kerana sakit ialah makhluk Allah yang dicipta memang untuk manusia. Saya melihat sendiri bagaimana rakan-rakan saya meninggal disebabkan kanser. Rakan saya Masyitah meninggal kerana kanser usus. Dia meninggalkan anaknya yang baru lahir berumur 7 bulan. Begitu juga rakan saya Mazni, meninggal kerana kanser payudara, beliau tinggalkan anak berumur 2 tahun.  Malah saya melihat sendiri derita kanak-kanak yang disahkan mendapat kanser darah, dan hari-hari yang dilaluinya hanyalah di hospital. Azab dan derita mereka jauh lebih besar daripada kita. Itu yang harus kita sematkan dalam diri.
..
Jadi kita kena redha dan terima ia seadanya. Teruskan menjaga anak dengan baik. Teruskan memberi ubat untuk membantu bayi kita memiliki hormon tumbesaran badan dan otak yang mencukupi. Saya faham keadaan ini kerana anak saya juga menghadapi masalah hypothyroidism. Namun pada saya, thyroid bukanlah satu penyakit, sebaliknya ia adalah satu kekurangan. Ibarat manusia yang tiada kaki sebelah, jadi dia tidak dapat berjalan dengan baik. Namun disebabkan adanya kaki palsu @ tongkat, maka itu dapat membantunya untuk berjalan.
..
Selama mana harus diberikan ubat? Jawapannya selama mana ia perlukan. jika suatu hari nanti thyroid bayi sudah matang, Insyaallah dia sudah memiliki thyroid sendiri dan tidak lagi perlukan ubat. Namun jika thyroidnya sememangnya rosak serta tidak mampu pulih, kita harus terima kenyataan ini dan teruskan pengambilan ubat tersebut.
..
Adakah ubat tersebut memberi side effect? Saya yakin dan percaya setiap ubat ada kesannya. Namun kesan itu berbeza antara seseorang. Antara testimoni saya terima antaranya ada yang menghadapi masalah emosi di mana ia cepat marah, ada juga alami sukar tidur dan ada sesetengah sukar hamil. Namun tidak semua hadapi masalah tersebut.
..
Apa pun kita redha dan terima apa jua ujian dari Allah Taala kerana ia adalah suatu ujian untuk menguji keimanan kita.
Wassalam.
..
MAKLUMAT LANJUT TENTANG BAYI TIROID : BAYI MENGIDAP TIROID

Bagaimana cara untuk jadi Dropship New Dexandra Perfume

 IMG-20171215-WA0001
 .
Salam sejahtera. Saya Nurulhuda binti Ahmad Zaki, ejen dexandra berdaftar sejak tahun Mac 2015. Sejak pelancaran perfume dexandra serta saya berdaftar sebagai dealer yang sah, saya sudah memiliki lebih 100 orang dropship yang sama-sama ingin menjana kewangan menerusi jualan dexandra perfume. Setelah lebih 3 tahun dexandra botol lama berada di pasaran, new dexandra mula dipasarkan tahun 2018, Januari.

.

New dexandra memiliki ciri-ciri yang berbeza berbanding botol lama dexandra.
1.  Harumannya lebih enchance
2. Packing botol yang lebih ekslusif, tampak seiring wangian botol mahal
3. Harga mampu milik, hanya rm70/botol. Malah dapat less rm5/botol untuk pembelian lebih 2
botol
4. Wangian EDP long lasting sepanjang hari, lebih 3 hari pada pakaian & lebih 8 jam pada
kulit
5. Pati perfume berjenama antarabangsa di tempah khas dari New Zealand
.
Bagaimana caranya saya ingin menjadi dealer/penjual minyak wangi dexandra perfume baru yang sah?.

.

Jawapannya, hanya daftar sebagai dropship dexandra. Kemudian anda boleh terus buat langkah pertama untuk menjual dexandra perfume.
.
Untuk mendaftar, ada dua perkara yang perlu anda ketahui iaitu Yuran keahlian RM150 dan details-details yang diperlukan untuk proses registeration.
.
Kenapa yuran rm150? Jawapannya sangat mudah. Commitment anda. Bayangkan jika yuran keahlian ialah percuma, semua pelanggan ingin menjadi dealer kerana ingin menikmati harga dealer less hampir 26% daripada harga pasaran. Jika anda benar ingin menjadi dealer, anda perlu tunjukkan komited anda untuk mendaftar sebagai ahli. Yuran ini hanya RM150 namun beberapa manfaat anda akan perolehi daripada bayaran ini.

.

  1. Yuran ini hanya sekali seumur hidup dikenakan. Tidak perlu renew keahlian seperti sesetengah produk yang perlu renew keahlian setiap tahun
  2. Anda akan dapat FREE 1 BOTOL NEW EDP DEX berharga rm70 (harga pasaran) dan 3 botol MINITURE berharga rm30 (hrga pasaran). Sini saja anda mendapat barang sebanyak kos RM100. Jadi berapa sebenarnya kos yang anda keluarkan untuk yuran anda?
  3. Berapa less bakal anda perolehi daripada pendaftaran ini? Ya, hampir 27%. Harga pasaran dexandra ialah RM70/botol. Tapi harga untuk ahli dropship ialah hanya Rm51/botol. Jadi less sebanyak RM21/botol. Banyak kan???
.
Sangat berbaloi jika anda berdaftar sebagai dropship dexandra. Anda hanya perlu promote pada customer anda kebaikan-kebaikan perfume ini dan seterusnya list kan oder anda. Inform pada ejen, kemudian ejen akan poskan stok anda. Tak perlu beli stok untuk simpan pun, dan tak perlu jugak untuk pergi pejabat pos untuk pos stok customer.
.
Apa yang anda perlu tahu, terdapat hampir 50 jenis flavour new dexandra. Bayangkan jika anda perlu beli kesemua stok ini untuk dipasarkan kepada customer anda? Berapa modal anda perlu keluarkan? Di bawah program dropship, anda tidak perlu membeli stok serta keluarkan modal yang tinggi untuk pembelian stok tersebut. Anda hanya perlu promote, kemudian inform oder stok yang diinginkan, kemudian ejen akan pos stok.
.
Prosesnya mudah (saya suggestkan kumpul oder supaya jimat kos postage )
Customer oder 5 botol dexandra. Jadi customer bank in (RM70 x 5 = RM350) + (kos postage rm10) . Total rm360 *saya cadangkan customer berkongsi kos postage rm2 (utk 1 botol)
Seterusnya anda bank in (rm51 x 5 botol = 255) + (rm10 kos postage) = rm265
.
Jadi keuntungan anda ialah rm100 untuk 5 botol. Best kan?
.
Kos postage sebenarnya bergantung kepada jumlah botol dexandra
1-3 botol = rm7
4-13 botol = rm10
.
Untuk maklumat pendaftaran, anda perlu berikan maklumat berikut :
Nama :
Alamat :
IC No :
Tel No :
Email :
Nama Waris:
No Pone Waris :
Bukti bayaran :

.

Itu sahaja, selepas maklumat ini diberikan, anda sudah sah menjadi dealer dexandra. No ID seller akan diberikan dalam masa terdekat bergantung kepada kecepatan proses register. Kebiasaaan dalam 1-2 minggu no ID akan dikeluarkan. ID ini penting sebagai bukti identiti anda sebagai dealer yang sah, serta produk yang anda perolehi daripada sumber yang sah.
.
Regards  : Dr Nurulhuda Ahmad Zaki, Ejen dexandra KL, Hubungi whatsapp 013-2769785 untuk maklumat lanjut pendaftaran dropship dexandra.

KENAL PASTI POTENSI PERNIAGAAN SUPAYA SALES ANDA TIDAK KRIK KRIK

th
..
Assalamualaikum
Saya ingin kongsikan tentang potensi sesuatu bisnes yang wajib diketahui setiap seller sebelum memulakan sesuatu perniagaan.
Kita mulakan dari bawah ya.
..
Setiap orang begitu teruja bila melihat rakan seller begitu dasyat dalam meniaga. Duit masuk bagaikan aliran sungai. Dia mampu menerajui bisnes tersebut. Jadi 1st impression kita, aku mesti boleh juga meniaga macam dia. Insyaallah mesti income besar kalau aku masuk bisnes ni. Maka bermulalah kita mendaftar sebagai seller di bawah produk tersebut. Awal2 memang teruja, share iklan produk dalam group whatsapp, dan dalam media social seperti facebook.. tapi…krik krik… tak de pun sale.. Kenapa kawan seller tadi mampu jual tapi aku x dapat sale. Nampak gaya aku kena jual produk lain lah, produk sekarang ni tak da sale la.. tak serasi dengan aku gamaknya. Maka kita pun daftar lagi dengan produk lain untuk menjual.. pun sama kes yang sama, hasil yang sama… Hurm…sampai bila nak lompat produk??
..
Kes sebegini seringkali terjadi kepada kita sebagai new seller. KESALAHAN TERBESAR kita adalah kita tiada ilmu untuk membuat marketing dan meniaga. Sepatutnya tuntut ilmu dahulu, belajar dari pakar, buku, seminar…dapatkan KAEDAH yang betul untuk menjual… Tapi sebelum kenal TEKNIK marketing, apa yang wajib kita tahu ialah POTENSI PRODUK….Eh, kenapa aku jual produk ni ah? Of course sebab SALE org lain MASYUKKK bila jual produk ni!
..
Sebenarnya inilah DOSA TERBESAR kita buat bilamana kita buat bisnes sebab mengikut orang dan tengok produk TRENDING. Tapi TAK RESEARCH dulu beberapa perkara.. antaranya :
  • Produk ni apa keistimewaaannya? Apa kelebihannya
  • Kenal pasti masalah..
  • Kepada siapa aku nak jual? Siapa bakal customer aku?
  • Apa kelebihan customer dapat bila berurusan dengan bisnes aku ni?
..
1)Produk ni apa keistimewaaannya? Apa kelebihannya :
..

Kita wajib cintai produk tersebut sebelum kita meniaga. Kita kena pakai sendiri dan rasai produk tu… dari sini kita aka nada aura untuk menyebarkan kelebihan produk ini kepada orang lain. Kalau tak cintai produk, aura negative akan timbul..macam mana produk nak laku?

..
2) Kenalpasti masalah pelanggan
..
Tahukah anda kenapa sesuatu produk wujud? JAWAPANNYA SEBAB NAK ATASI MASALAH ORANG RAMAI. Orang sanggup membeli sebab dia nak atasi masalah yang dia alami.
Contohnya :
  • Dia beli penapis air COWAY sebab dia tahu masalah air yang kotor. So dia nak beli penapis air
  • Dia beli perfume sebab dia nak keyakinan diri, dia nak berwangi2, dia nak atasi masalah bau badan
  • Dia beli ubat kurus sebab dia ada masalah kegemukan
  • Dia beli ubat kencing manis sebab paras gula dalam darah dah tinggi
..
3) Kepada siapa nak jual?
..
Sebagai penjual, kita kena sedar dan kenal siapa bakal customer kita. Tak semua orang nak beli produk kita. So kena la buat research sikit.
..
Kaedahnya : Just ambil 20 sampel (rakan dalam whatsapp), mesej cantik2 punya tanya 3 soalan.
Pertama, apa jenis perfume dia guna? Kedua : Kenapa pilih perfume tersebut? Ketiga, apa masalah dia hadapi sehingga dia perlukan perfume tersebut.
..
Dari sini kita sudah ada kesimpulan, bahawa manusia wajib ada 1 jenis perfume dalam kehidupannya. Ini adalah kebiasaan. Contoh customer A beli perfume Jadore harga RM200. Dia sangat sukakan perfume tu sbb bau flora disamping ketahannya yang lama serta bau sangat berkualiti. Kita tanya apa masalahnya, dia jawab wajib dia beli perfume sbb dia low confident, Cuma perfume ni MAHAL sikitla..
..
So dari sini kita dah dapat input, siapa yng perlu gunakan produk kita ! Yess.. si A tadi. Dari sini kita buka silat kita dan gunakan kuasa promosi.
..
Suggestkan produk dexandra.. Sebab dexandra ada Olivia (Jadore), Manfaat guna produk ni ialah 
1) Sama macam JAdore international dia tu – (manfaat : dia akan rasa macam pakai jadore juga)
2) Harga murah sangat berbanding Jadore (manfaat : of course JIMAT sangat duit dia)
3) Tahan lama sangat sampai 3 hari pada baju (Manfaat : tak perlu sembur banyak kali)
4) Kualiti pati perfume dari New Zealand(manfaat : jadi dia akan dapat kualiti perfume setanding original antarabangsa)

* setiap kata2 kita dalam promosi mesti tekankan MANFAAT yang bakal dia dapat.
..

 

So jelas kan.. buat survey untuk tahu siapa potensi customer kita. Ni baru dari whatsapp.. buat dari facebook atau IG kawan2 untuk dapat feedback mereka. Touch mereka secara PERSONAL, bukan by group. Buat komunikasi dua hala, baru menjadi. Jangan komunikasi 1 hala.. just promote sorang2 dalam group, orang pun tak pandang..Sepi.
..
4) Apa kelebihan customer dapat bila berurusan dengan bisnes aku ni?
..
Ni boleh list sendiri lah ye.. kalau saya, saya suka bagi less kalau ambil 2 botol, atau saya suka bagi free gift air freshener kepada customer saya.. hehe
..
Moga bermanfaat
Dr Nurulhuda
Ejen dexandra KL
0132769785

DOSA KEWANGAN GRADUAN BERKERJAYA : PEMBELIAN KERETA PERTAMA

lamborghini-aventador-rides-on-vellano-wheels-photo-gallery_10
.
Alhamdulillah..syukur dapat kerja selepas habis belajar..lama belajar kan, bertahun-tahun..penat tu. Sesiapa pun akan rasa sangat lega selepas habis graduasi, tak sampai beberapa bulan, sudah ditawarkan dengan pekerjaan yang baik serta sama level dengan kalayakan yang diperolehi. Rasa ter reward segala penat lelah selama ini..
.
Rata-rata graduan yang bergelar pekerja ni teruja dengan ‘kewangan’ pertama yang diperolehi mereka.  Almaklumlah sebelum ni tak pernah pegang duit. Kalau pun ada duit ptptn, terpaksa berjimat cermat nak cukupkan keperluan hidup selama belajar semester tersebut.
.
Sekarang dah ada duit sendiri… wow..bestnya… katakan gaji lepasan Ijazah sekarang starting dah RM2500. Banyak tu bagi mereka yang masih bujang.
.
Bagi yang teramat teruja tu, apa lagi…ENJOY dengan duit tu kan..”Apa aku nak beli dengan gaji pertama aku ney??”
Baju baru..of course.. belanja family makan sedap2, bawa awek tengok wayang.. belanja awek shopping…habis seribu pun sanggup. Ok tak pe lah, tu kan gaji pertama.. habiskan dengan enjoy, tak de masalah..
Hurm.. lepas ni nak buat apa ya.. gaji aku banyak RM2700. Tak da apa nak bayar.. lepas bagi mak ayah rm200, ada lagi RM2500. Nak beli KERETA lah.. mesti la keta mahal kan.
.
Ini adalah situasi kebanyakkan para graduan Melayu yang baru habis belajar dan seterusnya dapat kerja pertama mereka. Rata-rata mesti akan pikirkan KERETA dan ENJOY.. ye lah, masih muda, komitmen pun tak de bagi yang masih bujang. Dah tu beli kereta mahal pulak tu. Bayangkan kalau beli kereta TOYOTA VIOS, bulanan kena bayar RM1000. Memang lah mampu bayar dah gaji RM2500 tu. Tapi, bijak kah anda yang buat macam ni??
.
Saya nak share kisah yang benar-benar terjadi tentang seorang rakan saya dari kampung. Dia baru habis belajar peringkat Ijazah, kemudian ditawarkan kerja di sebuah syarikat di kuala lumpur. Gaji pertama yang ditawarkan kepada rakan saya ini ialah sebanyak rm2600 sebulan. Dia sangat teruja dan terus datang bekerja di KL ni. Dia menyewa bersama rakan-rakan lain dengan kos sewa sebanyak rm600 sebulan. Baru sebulan kerja, katanya susah nak ke tempat kerja tanpa kenderaan, leceh nak naik kenderaan awam ni. So dia decide beli kereta baru.. ala, alang2 nak beli kereta, better yang elok terus.. ini fikirannya yang mendorong kawan saya ini membeli kereta Toyota Vios dengan ansuran bulanan rm1000 sebulan. Tahu apa berlaku kepadanya? Selepas 6 bulan, dia berhenti kerja, dan balik kampung. Kenapa? Tak mampu nak tanggung kos sara hidup di KL. bayangkan baki duit dalam tangan selepas tolak duit sewa rumah dan duit kereta hanya berbaki rm1000. Manakan nak bagi mak ayah di kampung lagi, kos minyak, tol, makan minum lagi.. tak kira lagi bil api air dan topup bil telefon lagi. memang lari malam lah.  ini adalah satu contoh pengurusan kewangan hancur.
.
Agak-agak berapa peratus duit gaji yang di spend untuk bayar kereta mahal macam ni RM1000/bulan?
(RM1000/RM2500) x 100% = 25%
Tengok, 25% daripada gaji digunakan hanya untuk KERETA? Dah tu terpikir tak tentang maintainance? Cukai jalan?Insuran dan roadtax? Kalau kereta dah mahal, semua ni termasuk penyelenggaraan pun mahal! Silap-silap haribulan asbab kereta tu, mungkin sampai 50-60% gaji habis untuk kereta sahaja.
..
Kiraan bijak untuk pembelian kereta :
1) Harga kereta hendaklah tidak lebih daripada jumlah gaji tahunan anda.
Contoh Gaji bulanan RM2500. Tahunan RM2500 x 12 bulan = RM30000. Jadi harga kereta hendaklah kurang daripada RM30000.
2) Berapa bulanan kereta maksimum boleh bayar untuk gaji kita?
Katakan gaji RM2500/bulan. Jadi pastikan bayaran kereta tidak lebih 15% daripada gaji bulanan tersebut.
15% x RM2500 = RM360. Jadi harga kereta hendaklah kurang daripada RM360/bulan
..
Para graduan sekalian, utamakan apa yang perlu, bukan utamakan kehendak. Anda semua bijak, belajar pun semua tinggi-tinggi. Tapi tinggikah IQ anda dalam pengurusan kewangan?
..
Pernah tak plan macam mana nak cukupkan duit hantaran kahwin tanpa perlu kepada loan peribadi? Terpikir tak macam mana nak beli rumah pertama pada umur kurang 30 tahun?
..
Jika anda berfikir dan membuat rancangan untuk kea rah itu, sesungguhnya anda sangat bijak. Jangan tergolong dengan golongan mereka yang mengutamakan pembelian kereta berbanding pembelian rumah dan tabungan.
..
Jika anda plan nak ada duit untuk kahwin 3 tahun lagi, buat pilihan bijak dengan membuat beberapa plan kewangan seperti ASB financing. Buat pelaburan cara bijak supaya anda dapat tabungan dalam jumlah yang anda tetapkan.
..
Kereta? Apa salahnya biar dulu kereta tu. Jika anda pilih moto untuk ke tempat kerja, bayangkan berapa banyak anda mampu jana kewangan dan tabungan menerusi saving gaji anda. Anda mampu menyimpan 50% dari gaji anda. Selepas 3 tahun, agaknya berapa tabungan anda? Itu tak termasuk lagi kalau anda bijak untuk memberanakkan duit tersebut kan.
Setakat itu perkongsian kali ini. Moga bermanfaat.
..
Dr Nurulhuda UM
Ejen dexandra perfume
013-2769785

MACRO PLASTIK

macro_microplastics (1)
.
Salam.. Saya tertarik dengan satu fakta daripada salah satu pembentangan dalam program Eco-Mosque Kareim. Sebelum ini saya mungkin kurang kesedaran tentang konsep lestari alam ni. Tapi bila dengar sendiri tentang perincian butiran fakta dari pembentang, baru saya faham betapa pentingnya KESEDARAN TERHADAP semua kempen2 berkaitan alam sekitar seperti “recycle” tertentu, kurangkan pembaziran makanan, pengasingan bahan buangan dan kepentingan “jimat” air serta kurangkan penggunaan aircond (cth berkaitan aspek peningkatan haba di dunia)..Kini baru wujud kesedaran bahawa saya adalah salah seorang manusia yang sedang merosakkan alam dunia ini.
.
Macro plastik… merupakan serpihan zahrah teramat kecil (tidak akan nampak dengan mata kasar), wujud disebabkan bahan plastik yang digunakan masa kini tidak mampu terurai. Disebabkan ia tidak mampu terurai, bahan2 ini berterbangan sekeliling manusia dan mencemarkan seluruh makanan, sumber air manusia, dan udara. Sudah pasti plastik sebegini penyebab kepada penyakit lain kepada manusia. Antara berkemungkinan besar seperti kanser.
.
Bayangkan plastik adalah bahan paling banyak manusia gunakan. Tetapi sebenarnya plastiklah bahan yang tidak terurai. dan sebenarnya juga plastik ini lah penyebab kematian beribu2 malah berjuta ikan di lautan.
.
Plastik yang tidak berjaya sampai ke tempat pembuangan sampah, jatuh @ terbuang ke dalam2 longkang, seterusnya di bawa ke sungai. Dari sungai ia terus mengalir ke laut. Sementara plastik2 ini pecah, ia bertebaran di laut. Ikan2 akan makan dan telan bersama2 plastik tersebut, akibatnya ikan2 mati dengan sangat banyak.. Ini lah kesannya…
.
Rasa terkesan dengan apa yang disampaikan… marilah sama2 kita sedar kepentingan menjaga alam ni.. belajar dan cari ilmu tentang cara menangani sampah2 dan bahan2 yg kita guna seharian… Jika di singapura, tong2 sampah yang wujud bukannya tong sampah biasa, tapi tong2 besar kitar semula… sbb di sana diamalkan KITAR SEMULA.. Malaysia? Berjayakah kempen kitar semula?
.
Jika kita sebagai rakyat tidak mampu berubah, buat lah kempen apa pun, semua tak akan berjaya. Wallahua’lam
.
 Sumber dari Pembentang Kertas Kerja Program KAREIM 2018 APIUM : Prof. Madya Dr. Sumiani Yusoff bertajuk Isu-isu Semasa yang Berkaitan Alam Sekitar dan Relevenisasi dengan Masjid.

Dunhill Blue New Dexandra (Nemesis)

download

..

Salam sejahtera.. Nemesis, nama baru bagi Dunhill Blue di bawah produk dexandra. Nemesis di bawah kategori dynamic_series merupakan wangian berbau SOFT dan SWEET. Bukan sekadar wangian yang sesuai dipakai pada waktu siang, malah ia dikatakan unik kerana mampu memberikan aroma sejuk dan segar pada musim panas. Jadi ia sangat sesuai dengan cuaca di Malaysia…yang panas dan lembab sepanjang tahun.

..
Nemesis yang kekal lama beraja di nadi membuatkan si jejaka yakin melangkah dengan senyuman lebar serta mencuri hati ramai orang sepanjang hari. Ia merupakan perfume pilihan NO 1 jejaka di Malaysia yang cintakan kedamaian sedamai lautan biru yang luas terbentang. Sungguh, nemesis melambangkan si pemakai yang sangat romantik..!
..
Berapa harga anda perlu bayar untuk miliki perfume dunhill blue original? RM200-300 bukan? Tetapi untuk nemesis @ dunhill blue dexandra, hanya rm75 sahaja anda perlu bayar untuk miliki perfume kegemaran ramai ini. Jimat bukan?
..
Dengan hanya RM75, anda mampu miliki perfume yang sama aroma dengan original dunhill blue, malah anda boleh miliki perfume yang sangat berkualiti dengan pati perfume dexandra nemesis yang ditempah khas daripada New Zealand. Pemakaiannya tahan lama hingga melebihi 8 jam hingga 12 jam pada kulit, serta 3 hari pada pakaian.
..
Inginkan 1 nemesis @ dunhill blue sebotol sebagai tanda untuk menghargai diri anda sendiri? Hubungi saya menerusi whatsapp ; Nurul 013-2769785 untuk tempahan. Pembelian 2 botol dan ke atas, anda layak miliki free gift dan free postage..
..
Terima kasih semua atas penghargaan anda terhadap dexandra perfume..
..
38c9e509e6fe92c1bcc2fa85b26c76f1

 

 

INVICTUS NEW DEXANDRA (VIGOR)

02d29969-656e-48a3-957f-25602d683f0d..
Salam sejahtera.. hai peminat-peminat INVICTUS. Wangian invictus yang direka khas dari koleksi Paco Rabanne ini merupakan wangian khas untuk para jejaka yang memiliki personaliti yakin, kuat dan bertenaga. Sesuai dengan personaliti tersebut, wangian ini memiliki aura berbau fresh dan sporty.
..
Wangian ini dilancarkan pada Julai 2013. Namanya iaitu invictus pula terbit daripada bahasa Latin iaitu “Invincible” yang menonjolkan maksud berkuasa, dinamic dan bertenaga.
..
Pada awal semburannya, invictus membuka tirai wangian berbau buah grape yang sangat segar bersama bau marrine. Kemudiannya aromanya bertukar kepada bau dedaunan, bunga jasmine dan seterusnya berbau woody (base of guaiac wood, patcholuli, oak moss, ambergris). Botolnya direka bentuk kepada bentuk piala (trophy) yang melambangkan kepada lelaki JUARA. Harga Invictus original perfume sekarang dalam RM250.
..
Bagi mereka yang inginkan bau wangian yang sama, tetapi pada harga yang lebih murah, boleh bertukar kepada DEXANDRA INVICTUS BARU atau nama barunya VIGOR.. Masih mengekalkan bau invictus yang sama, pati wangian baru VIGOR @ INVICTUS ini ditempah khas dari New Zealand adalah lebih enchanted dan patinya lebih pekat. Botolnya sangat ekslusif serta didatangkan khas dengan jumlah ml sebanyak 35ml, tahan selama 2 bulan bergantung kepada kaedah pemakaian. Baunya tahan 8 hingga 12 jam pada kulit serta 3 hari pada pakaian walaupun di cuci…
..
Tunggu dulu!! Berapa harganya untuk sebotol invictus new dexandra @ Vigor ini?? Harganya cuma RM75 sahaja.. bukan RM250 ya.. sangat jimat dan berbaloi berbanding wangian asal invictus original. Sedangkan bau wangian yang di datangkan dari dexandra ini berbau sangat sama exactly dengan yang asal serta tahan lama.. bonus tambahan,  ia didatangkan dengan  harga yang sangat berpatutan, sangat berbaloi serta boleh di bawa solat serta travel dengan sangat mudah.
..
Untuk tempahan boleh terus whatsapp NURUL, ejen trusted dexandra anda di talian 013-2769785. Ada free gift menanti anda untuk pembelian 2 botol dan ke atas. Terima kasih semua.
..

140(5)..