CARA ATASI MASALAH SUKAR TIDUR @ INSOMNIA & TESTIMONI SEMBUH

MASALAH SUKAR TIDUR ATAU INSOMNIA : ALTERNATIF TERBAIK UNTUK KESEMBUHAN
.
Assalamualaikum… Hai semua.. Hari ni saya nak share satu permasalahan yang sering terjadi kepada kita manusia iaitu masalah sukar tidur. Seseorang yang menghadapi masalah sukar tidur sebenarnya dikategori sbg mengalami insomnia.
.
Namun, dari aspek fisiologi, insomnia bukan suatu penyakit sebaliknya ia suatu masalah yang terjadi kepada individu sekurang-kurangnya sekali seumur hidup. Masalah sukar tidur ini mungkin tidak memberi kesan kepada individu tersebut namun ia perlu dirawat sekiranya memberi kesan kepada rutin harian.
.
Tahap-tahap Insomnia :
1) Pertama, ringan : Berlaku hanya dalam tempoh sekejap / beberapa hari, ia tidak memberi kesan kepada rutin harian
2) Kedua, sederhana : Berlaku kurang dari tempoh sebulan namun menjejaskan rutin harian. Kelihatan lesu, letih, mudah tersinggung dan marah
3) Ketiga, kronik : Berlaku lebih sebulan hingga berlanjutan bertahun2.. menjejaskan rutin harian, lesu, lemah, letih, kelihatan bimbang dll.
.
ALTERNATIF CADANGAN TERBAIK TANPA UBAT-UBATAN : TILAM BIO VELOCITY SLEEP MATE
.
Kebiasaan doktor akan memberikan pil tidur untuk membantu individu berkenaan untuk tidur. Namun ia bukan alternatif terbaik memandangkan pil tidur mampu memberi kesan sampingan yang lain.
.
Saya cadangkan penggunaan BVSM ( Bio Velocity Sleep Mate) sebagai alternatif terbaik untuk mengatasi masalah insomnia ini..

.

BVSM

.
Apakah BVSM?
.
BVSM ialah pelapik tilam yang mempunyai teknologi Bio Velocity. Apabila seseorang tidur di atas tilam tersebut, BVSM sangat membantu untuk memberikan tidur yang nyenyak dan energy badan akan direcharge oleh BVSM semasa tidur. Oleh kerana itu, walaupun dengan tidur hanya 4@5 jam di atas BVSM, energy yang direcharge pada tubuh individu cukup sepanjang tidur di atas BVSM, membolehkan seseorang bangun dalam keadaan bertenaga, segar dan hilang mengantuk.
.
Kenapa BVSM mampu mengatasi masalah insomnia manusia?
.
Tilam BVSM dapat dijadikan suatu terapi terbaik kepada mereka yang mengalami gangguan tidur. Apabila seseorang tidur atas tilam BVSM, tenaga Bio Velocity bertindak merubah tenaga dalam badan manusia supaya lebih stabil dan bak. Tenaga pada tilam ini juga membaiki serta mengaktifkan sel-sel dalam badan untuk menggalakkan tidur yang lebih berkualiti dan lebih nyenyak.
.
Maka ini lah sebenarnya menyebabkan kesan relaxing kepada tubuh menyebabkan otak memberi arahan supaya badan direhatkan walaupun sebelum ini individu berkenaan mengalami masalah sukar tidur/ insomnia. Ketika tidur, energy pada tubuh akan dibantu supaya direcharge menyebabkan kesan kepada kesegaran tubuh dan memberi kualiti tidur yang terbaik.
.
BVSM juga menolong membetulkan frekuansi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang yang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam tubuh badan. Menerusi pengaruh ini ia membantu memberi pengaruh pengaliran tenaga seterusnya menyihatkan badan serta menyeimbangkan keseluruhan aktiviti badan dan minda.

.

Bagaimana BVSM mampu menghilangkan radiasi pada tubuh manusia?
.
BVSM memiliki tenaga bio velocity. Tenaga ini bertindak mengurangkan radiasi yang masuk ke badan manusia (setiap hari kita terdedah kepada radiasi spt telefon), ia menghaluskan gelombang-gelombang radiasi. Apabila gelombang radiasi menjadi halus, ia lebih mudah keluar dari tubuh manusia. Satu lagi, banyakkan minum air bagi memudahkan pengeluaran baki-baki radiasi yang masih tertinggal dalam tubuh walaupun menggunakan BVSM.
.
Bagaimana BVSM boleh bertindak melancarkan darah?
.

IMG-20130820-WA00131

.
Tenaga dalam BVSM memecahkan molekul darah yang besar dan berketul-ketul menyebabkan badan lebih berasid, serta molekul darah menjadi lebih halus. Maka apabila molekul darah lebih halus, maka perjalanan darah menjadi lebih lancar dan ini memberi kesan kepada peningkatan oksigen dalam badan. Hasilnya tahap kesihatan makin baik dan kadar metabolism badan lebih aktif.
.
Bagaimana teknologi BVSM boleh terhasil?

.

bv8

.

Teknologi Bio Velocity telah dikaji dan dihasilkan oleh sekumpulan saintis dari Korea di mana mereka menjalankan kajian lebih dari 20 tahun yang lalu. Tenaga ini diambil daripada manfaat tenaga dhuha matahari berserta garam laut yang disuntik pada tilam BVSM. Hasilnya BVSM mampu membentuk tenaga tulen semulajadi yang berasal daripada matahari. Ini dinamakan tenaga bio velocity yang bertindak untuk merecharge tubuh manusia ketika baring di atasnya , dan mampu memberi kesan kesegaran optimum kepada tubuh.
.
TESTIMONI KESEMBUHAN KESUKARAN TIDUR @ INSOMNIA SELEPAS MENGGUNAKAN BVSM
.
Saya kongsikan beberapa testimoni mereka-mereka yang mengalami gangguan tidur @ sukar tidur @ insomnia.

.

Pn Jamilah : Sukar tidur selama 3 tahun. Malam pertama bvsm mampu tidur dengan nyenyak

.testimonial-bvsm-3[1]

.

Guru AlQuran tidak tidur selama 40 tahun mampu tidur semula selepas 3 bulan ber BVSM.

.

tido lena

.

lain2

.

17818881_137668436767900_197618948596826112_n

.12917912_1811202795774290_34600774_n

.

Syukur.. adanya alternatif terbaik untuk solve masalah insomnia. Tiada penyakit yang tiada ubatnya kecuali mati. Kita berusaha Insyaallah dengan izinNya dapat atasi masalah kita.. Tak perlu lagi makan pil seumur hidup anda utk membolehkan anda tidur… itulah nikmat terbaik buat kita.
.
Dari aspek harga, mesti ada yang tertanya harga BVSM.. harganya RM1488 (semenanjung) & RM1498 (Sabah Sarawak). Mesti anda kategorikan tilam ini sangat mahal. Namun jika anda bandingkan kemampuan nikmat kesihatan yang mampu ia berikan, ia sangat berbaloi. Biar kita sanggup habiskan beribu ringgit untuk kesembuhan daripada menderita sakit akibat masalah kesihatan. Wang juga bukan segalanya dan tidak bermanfaat jika tidak digunakan utk diri sendiri. Spt juga mesin bersukan harga berbelas ribu namun ia adalah mesin bantuan untuk anda bersukan dengan lebih effective.. Sekian..
.
Bagi yang ingin membuat pertanyaan lanjut tentang BVSM, boleh hubungi Nurul 013-2769785… TQ

KENAPA RAMBUT GUGUR?? DAN CARA ATASINYA!

2016-09-18_21-52-21
..
Salam.. hai semua.. siapa ada masalah rambut gugur? Berkelemumur? Kulit kepala gatal2 tambahan wanita bertudung.. Stress kan? Takut pun ada..kdg2 terpikir, aku ni lukemia ke.. huhu..
..
Agaknya lah kan, kenapa rambut kita gugur? Ada banyak sebab serta faktor terjadinya rambut gugur…
..
1. KES PENGGUNAAN BAHAN KIMIA BERLEBIHAN PADA RAMBUT
Ini bagi orang yg suka sgt mewarnakan rambut atau meluruskan rambut. Penggunaan warna rambut sebegini boleh merosakkan rambut hingga ke akar. Thats why boleh menyebabkan keguguran rambut utk jangka masa tertentu..
..
2. PERUBAHAN HORMON / HORMON TAK STABIL
Selalunya kes sebegini terjadi pada wanita yang melahirkan anak ataupun kpd wanita yg mengandung. Untuk tempoh tertentu, hormon wanita setelah melahirkan anak atau mengandung ini terganggu, so menjadi penyebab utama keguguran rambut yang teruk. Pengalaman sy sendiri melahirkan anak, kebiasaan sy mengalami keguguran rambut yg teruk ketika bayi berusia dalam lingkungan 7@8 bulan hingga setahun.. Faktor hormon adalah sesuatu yg sukar utk dikawal. Means kena terima keadaan ini dan cuba cari alternatif utk kurangkan keguguran rambut.
..
3. FAKTOR GENETIK
Genetik ialah faktor yg sukar dielakkan. Jika parents sememangnya mengalami masalah keguguran rambut, ini boleh juga berlaku kepada anak-anak.
..
4. ALIRAN DARAH TIDAK LANCAR
Seringkali kita dengar ada certain orang mempunyai masalah perjalanan darah tidak lancar. Antara aspek yg boleh dikesan adalah seseorang itu pucat dan lesu malah kelihatan tidak berseri2. Darah yg tidak lancar mengalir pada tubuh seseorang boleh membawa kepada masalah keguguran rambut. Ini kerana aliran darah juga tidak elok berlaku disekitar kepala, yg blh membawa kpd mslh tersebut.
..
5. ANGIN
Kebiasaan makan makanan berangin menjadi penyebab badan kita berangin. Badan yang berangin boleh menjadi faktor keguguran rambut.
..
6. PEMAKANAN
Gaya makanan yang sihat boleh membawa kepada kuatnya akar rambut. Kena jaga pemakanan. Tidak boleh makan makanan sebarangan yang tidak sihat spt maggie dan fast food secara keterlaluan.. Utk elakkan rambut gugur, banyakkan makan sayur, buah dan yang mengandungi biotin, zink, serta vitamin B12, B6, A, dan E.
..
7. KEBERSIHAN RAMBUT
Rambut terutama bagi wanita bertudung mudah terdedah kepada bau akibat diperam.  Bukan shja wanita bertudung, malah orang lelaki dan wanita yg tdk bertudung juga perlu menjaga kebersihan rambut. Akibat terdedah kpd panas dan lembab menyebabkan kulit kepala tidak sihat.
Kulit kepala jika tidak dijaga kebersihan akn mudah membawa kepada jangkitan kuman. So keadaan2 ini perlu dielakkan dengan cara selalu mencuci kepala dan rambut dengan pembersih rambut yg betul.
..
8. JARANG MENCUCI RAMBUT
Rambut yg jrg dicuci akan terdedah kepada keguguran. Ini kerana jika jarang dicuci, kulit kepala akan lembab dan berminyak. Rambut dlm keadaan sebegini jika terdedah kpd matahari akn menyebabkan kulit kepala berpeluh. Ini mengakibatkan folikel rambut akan menyerap peluh dan seterusnya menyebabkannya lembab dan seterusnya menyebabkan rambut gugur..
..
Ok, banyak kan faktor2 penyebab gugurnya rambut kita semua. Sy sendiri pernah alami keguguran rambut yg sgt teruk. Sekali sikat je rambut, boleh tengok betapa banyaknya rambut yg gugur.. Selalu happen pd sy bila baby sy berumur lingkungan 8 bulan keatas.. so sy yakin keguguran rambut sy akibat gangguan hormon…
..
So, apa saya buat?? Saya buat rawatan rambut dgn cara guna shampoo marrine essence shja.. Senang sgt.
..10264758_274609316052393_936348036297456242_n
..
Kenapa shampoo ni yg saya pilih??
..
kandungan-syampoo-marine-essence-johor-kandungan-syampoo-maine-essence-batupahat-kandungan-syampoo-marine-essence-kluang-shuhahashim
..
Jawapannya sbb memang shampoo ni dicipta khas utk rawat kulit kepala dan rambut. Kaya dengan bahan mineral, protein, penuh dengan lembapan dan antioksida yg kuat. Ciri2 ni lah yg kita kena cari utk rawat kulit kpla kita yg tdk sihat. Guna shampoo ni akn menyebabkan sel2 kulit kepala kita diperbaharui, then kuman tak mampu nak membiak di kulit kepala dan kelembapan asli dari shampoo ni menghalang peluh pada rambut. So folikel rambut x dapat nak serap peluh penyebab keguguran rambut..
..
Tak percaya? Try lah sendiri. Baru tahu kan. Pakai 2@3 minggu secara kerap utk permulaan. Pastu tengok sendiri nati rambut dah kurang sgt gugur. hehe… tu je cara saya rawat rambut sy yg gugur ni.. Senang sgt, tak perlu penat2 pikir nak g yun nam hair 😂
..
Bagi sesiapa yang nak try n dapatkan shampoo ni, boleh contact Nurul via whatsapp ye 013-2769785..
..
Harga shampoo ni cuma rm38 sja tau. murah sgt nak dibandingkan dgn rawatan yun nam hair. Lagi satu x boleh bandingkan dengan shampoo biasa sbb bahan2 dalam shampoo ni smua utk rawatan kulit kepala dan rambut serta kaya dengan garam buluh.. so pd saya dh murah sgt utk shampoo rawat rambut gugur mcm ni..
..
4958testimoni-syampoo-marine-essence-shuha-hashim-testimoni-syampo-marine-essence-johor
..
testi-4
..
testimoni_sabun_ketiak_marine_essence_jerawat_belakang_badan_hilang_ckin_ali-agent_kl_cod_setiawangsa-shampoo-hilangkan-gatal-gatal
..
So boleh contact Nurul 013-2769785 utk pertanyaan lanjut. TQ kerana membaca perkongsian sy ni.

MARINE ESSENCE NOURISHING SHAMPOO

capture_233-1
You all ada masalah masalah ni tak?

 

 

Rambut gugur ?
Kepala berkelumumur dan berkudis?
Rambut berbuah?
Kulit kepala berkerak? (Yang selalu berlaku kat baby)
Kulit kepala berminyak?
Kepala berbau hapak? Ini khusus untuk perempuan yang pakai tudung untuk masa yang lama. Insha Allah semua masalah yang ada akan dapat diselesaikan oleh Shampoo Marine Essence/ Matine Essence Nourishing Shampoo.

 

 

 

 

Before Nurul cerita dengan lebih lanjut, nak tahu tak apa bahan-bahan dalam Shampoo Marine Essence ni?
Garam Buluh
Bahan yang kaya dengan mineral yang boleh menyihatkan dan melindungi kulit dan rambut.
Pheno-SFE TM (Ekstrak Teh Pu-erh)
Ekstrak Kapas Biji
Menjadikan rambut dan kulit kepala sentiasa berada dalam keadaan yang baik.
Protein Susu
Merupakan pelembap semula jadi kulit kepala dan rambut
Yang sebenar-benarnya kan, shampoo ni ia tergabung dari teknologi inovatif dengan bahan semula jadi dan botani  GARAM BULUH dan Pheno –SFE untuk tujuan membersihkan, menyihatkan dan menjadikan rambut you all lembap sentiasa.

 

For you information, Shampoo Marine Essence ni memang terkenal dengan
banyak kelebihan-kelebihannya. Antaranya ialah :

 

 

Mengatasi masalah kelemumur dan kepala berkudis
Mengurangkan masalah rambut gugur dan berbuah
Mengatasi masalah kulit kepala berkerak (sering berlaku pada bayi)
Membunuh kutu, melemahkan telur kutu dan memberi kesegaran kulit kepala
Mengatasi masalah kulit kepala berminyak
Bau hapak di rambut kerana bertudung lama dapat diatasi
Menambahkan kita yakin untuk berhadapan dengan masyarakat
Rambut sentiasa berbau harum

marine essence nourishing shampoo

As we know, sebagai seorang wanita kita mesti sangat menjaga kecantikan dan kesihatan rambut. Rambut adalah mahkota wanita. Bagi wanita yang bertudung. Kita mesti nak lihat rambut kita sentiasa terpelihara dengan baik. Kita tak akan senang hati kalau selalu tengok rambut kita gugur merata dan nipis.
Mesti rasa diri tak cantik. Terutama bila kita berhadapan dengan pasangan yang kita cintai. Kita mesti malu nak biarkan rambut kita serabai tak terjaga, gugur banyak dan tak cantik. Suami tengok pun tak ada selera!
If you all semua cuba memakai shampoo ni, insha Allah Nurul akan agak mesti you all rasa kepala you all lebih ringan dan rambut lebih selesa berangin. Sangat-sangat sesuai bagi yang berambut panjang. You all akan rasa kepala dah tak rasa berat lagi.
Okay, macamana dengan harga pulak ya! Nurul tahu you all mesti dah tertunggu-tunggu nak tahu harga kan. Harga shampoo ni sebenarnya taklah terlalu mahal. Hanya RM38 sebotol, iaitu 250 ml. Sebotol ni boleh tahan dalam sebulan kalau kita pakai setiap 2 hari sekali.

 

Jangan tak percaya yang Marine Essence Nourishing Shampoo ni pernah memenangi Readers CHOICE Award 2015 for Best Nourishing Shampoo di Majalah Narutal Health.
Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian, bolehlah terus hubungi Nurul  melalui WhatsApp/Sms/ Call menerusi talian 013-2769785.

SABUN MARINE ESSENCE

sabun marine 2
Assalamualaikum semua!!

 

 

Harini Nurul nak introduce about Sabun Marine Essence pulak atau nama yang lebih glamour Sabun Ketiak! Haa..rare tak namanya? Hehe. Actually sabun ni warnanya hijau and adalah sabun organic. Sangat sesuai especially untuk yang mengalami masalah :

 

 

  • Bau badan
  • Ketiak berbau
  • Permukaan ketiak, leher, lutut, kelangkang gelap
  • Eczema
  • Kulit sensitive
  • Jerawat (muka dan badan)

 

 

Fungsi Sabun :
  • Hilangkan bau badan
  • Merawat eczema dan penyakit kulit serius
  • Mengecutkan jerawat
  • Menghilangkan kesan hitam pada ketiak, leher, peha dan kelangkang.
  • Mencerahan kulit
  • Mengurangkan kesan parut badan
  • Kulit tidak berminyak dan lebih lembap

sabun-marine-essense-garam-buluh-kebaikan-hilangkan-gatal-ruam-panau-jerawat-29

 

 

 

 

 

Bahan dan Fungsi :

 

GARAM BULUH
Kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit
Anti bacteria, anti alergi, anti-keradangan

 

 

Pheno-SFE TM (Ekstrak-The Pu-erh)
Antioksidan dan boleh memulihkan dan menghapuskan radikal bebas berbahaya yang boleh merosakkan sel kulit (anti penuaan)
Memperbaiki sel kulit dan menjaga untuk masa yang lebih lama

 

 

Ekstrak Liquorice
Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik hitam
Mencerahkan pigmentasi kulit
Minyak Tea Tree
Anti bacteria, anti-kulat

 

 

Vitamin E
Antioksidan, anti penuaan
Menyembuhkan kulit bermasalah

 

 

Gliserin
Melembapkan kulit
Aloe Vera
Menyembuhkan kulit dan memperbaharui sel kulit bermasalah

 

 

Cara Penggunaan :
Basahkan sabun sehingga berbuih, sapukan pada kulit dan bilas sehingga bersih.

 

 

Cara Penyimpanan :
Letak di tempat yang kering selepas guna

 

 

Sesuai untuk semua peringkat umur ( bayi, kanak-kanak, orang dewasa dan orang tua.

 

 

If you all nak tahu, sabun ni sangat kaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk manfaat maksimum kepada kulit. Fungsi khas Sabun Marine Essence adalah untuk kulit kita sentiasa sihat,lembap dan sentiasa kelihatan seperti remaja.

 

 

Kulit kita akan terasa lembut bila kita sentuh. For your information, sabun ini diinspirasi daripada bentuk organic kerang laut dengan haruman menawan . You all akan terasa nak gunanya setiap hari.

 

 

 

 

 

sabun ketiak_marine essence_ammyrra halim

 

 

 

Harga :

 

Marine Essence Beauty Bar/ Sabun Marine Essence : RM120.00 (sekotak)
Sekotak mengandungi 3 ketul sabun, Seketul tahan dalam masa 3-4 minggu depends on person. Sekotak boleh tahan dalam 3 bulan lebih.

 

 

Actually,  Marine Essence Beauty Bar ni pernah memenangni Readers Choice Award 2015 for Best Beauty Bar ini Natural Health Magazine.

 

 

If you all nak beli sabun Marine Essence Beauty Bar/ Sabun Marine Essence bolehlah terus contact Nurul melalui WhatsApp/Sms/ Call menerusi talian 013-2769785.

KENAPA ANDA PERLU UNTUK MENGGUNAKAN BIO VELOCITY SLEEP MATE???

biovelocity-sleepmate-2
Kenapa perlu memiliki dan menggunakan bio velocity sleep mate?

 

1. Melihat sahaja Bio Velocity Sleep Mate selama beberapa saat kita boleh merasakan seolah-olah tenaga itu berpindah ke kedalam badan.

 

 

2. Hanya dengan menjemur di bawah cahaya matahari pukul 7.00-10.00 pagi (cahaya matahari waktu Dhuha) dapat menjimatkan tenaga elektrik untuk recharge Bio Velocity Sleep Mate.

 

 

3. Badan yang lenguh akan beransur pulih hanya dengan tidur di atas Bio Velocity Sleep Mate

 

 

4. Mudah untuk dibawa kemana sahaja dan boleh untuk diletakkan di atas kerusi ketika memandu terutama ketika memandu untuk perjalanan jauh.

 

 

5. Radiasi dalam badan dapat dikurangkan dan dibuang. Zaman serba moden ini banyak sinaran radiasi yang kita dapat daripada gadgets seperti handphone dan ipads, tab dan sebagainya. Dengan penggunaan Bio Velocity Sleep Mate boleh menjadikan badan kita bebas daripada bahan radiasi yang membahayakan ini.

 

 

6. Boleh menstabilkan emosi dan menghilangkan stress.

 

 

7. Bagi orang yang mengalami masalah sukar tidur di waktu malam sangatlah sesuai.

 

 

8. Orang yang mengalami masalah kurang tidur yang menjadikan badan letih akan dapat diatasi dengan penggunaan Bio Velocity Sleep Mate yang menjadikan badan rasa bertenaga.

 

 

9. Bio Velocity Sleep Mate mampu mengurangkan sakit gout, senggugut, sakit sendi, saraf, darah tinggi, kencing manis, jantung dan asma. Insha Allah penyakit tersebut akan sembuh dengan izin Allah Taala.
Semua penyakit yang kita hadapi yang dapat menyembuhkannya ialah Allah Taala. Kita sebagai manusia hanyalah mampu untuk berusaha.

 

 

Untuk maklumat lanjut tentang Bio Velocity Sleep Mate ini bolehlah hubungi Nurul menerusi whatsapp / sms / call di talian : 013-276 9785.. TQ.. with love Nurul.